tora1025 24 Napisano 4 Października 2022 Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Cześć, Posiadam tytułową pamięć na płycie Z690 GAMING X DDR4 (rev.1.0) i niestety nie jestem wstanie zarządzać jej podświetleniem w RGB Fusion 2.0 Pamięć czasami nie wykrywa, czasami wykrywa w programie ale i tak nie reaguje na ustawienia. Teoretycznie pamięć jest kompatybilna z płytą, bios wgrany najnowszy. Jakieś pomysły co tutaj można zdziałać jeszcze ? Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 5 Października 2022 Udostępnij Napisano 5 Października 2022 9 godzin temu, tora1025 napisał: Pamięć czasami nie wykrywa, czasami wykrywa w programie ale i tak nie reaguje na ustawienia. Co przez to rozumiesz? "Czasem nie wykrywa" czy PC się wtedy nie uruchamia? i na jakie ustawienia w jakim programie nie reaguje. Opisz to dokładniej. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 5 Października 2022 Udostępnij Napisano 5 Października 2022 Sądzę że raz mu świeci rgb na ramie, 10x nie. Ale nawet jak świeci to nie może zmienić koloru. Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2022 13 godzin temu, pendzel_3 napisał: Co przez to rozumiesz? "Czasem nie wykrywa" czy PC się wtedy nie uruchamia? i na jakie ustawienia w jakim programie nie reaguje. Opisz to dokładniej. Że nie wykrywa mam na myśli że RGB Fusion 2.0 czasami widzi pamięci a czasami nie. A nawet gdy je widzi nie da się zmieniać podświetlenia. Same pamięci technicznie działają bez zarzutu. Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 6 Października 2022 Udostępnij Napisano 6 Października 2022 Większość programów od producentów płyt to nieporozumienie a Gigabyte to najgorsze co może być. Aktualnie u znajomego B550 Aorus Master nie wykrywa połowy rzeczy rgb. Kontakt z nimi nie pomógł w niczym. I tak plus że wgl odpaliłeś ten program Co do pamięci możesz oprogramowaniem od nich zmieniać rgb tylko że ich nie zsynchronizujesz z płytą. Ewentualnie spróbuj Signal Rgb program. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 9 Października 2022 Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Mi na aorus elite B550 działa wszystko.Ale co jakiś czas się wykrzacza i trzeba ponownie instalować Fusion. Podsrawa to nie mieszać rgb i argb.Jak dałem wszystko argb to jakoś bangla. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 10 Października 2022 Udostępnij Napisano 10 Października 2022 W dniu 5.10.2022 o 09:58, AudiAWX napisał: Sądzę że raz mu świeci rgb na ramie, 10x nie. Kompletnie zaćmienia dostałem, myślałem że chodzi o samą pracę pamięci... Nie no, to jeśli chodzi o zabawy w światełka choinkowe to nie pomogę Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 11 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Zmieniłem kości na G.SKILL Trident Z RGB i nadal kicha. To raczej kwestia płyty głównej... masakra jak za tyle kasy na płytę to powinno chodzić jak w zegarku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts