fabiancol 435 Napisano 12 Września 2022 Udostępnij Napisano 12 Września 2022 (edytowane) Witam. Szukam dobrego i niedrogiego adaptera/odbiornika bluetooth do podłączenia pod amplituner i słuchania muzyki z telefonu i przesyłaniu dźwięku z TV. Myślałem o DAC ale na tę chwilę nie mam takiej kasy. Zastanawiam się czy jest taki adapter, w którym bez problemu mogę przełączać źródła bluetooth z TV na telefon i odwrotnie? Adapter nie musi mieć bateri. Jest coś godniego polecenia w okolicach 100 pln lub mniej? Edytowane 12 Września 2022 przez fabiancol Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 13 Września 2022 Udostępnij Napisano 13 Września 2022 17 godzin temu, fabiancol napisał: Szukam dobrego i niedrogiego adaptera/odbiornika bluetooth do podłączenia pod amplituner i słuchania muzyki z telefonu i przesyłaniu dźwięku z TV. Myślałem o DAC ale na tę chwilę nie mam takiej kasy. To zbieraj bo na byle co to szkoda tym bardziej kasy. Kupisz byle co zaraz będziesz pisał, czemu przerywa dźwięk. Rozglądaj się coś z firmy iFi. Ja zainwestowałem w DAC z BT 5.0 taki, ale i tak głównie słucham z komputera podłączonego do DAC-a przez USB i chinch do amplitunera. https://ifi-audio.com/products/nano-ione/ Cytuj Link to post Share on other sites
fabiancol 435 Napisano 13 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2022 No to racja ale takie rozwiązanie to już kilka stów. A obecny bluetooth pozostawia sporo do życzenia. Oprócz tego, że trzeba go ładować to jeszcze czasami przerywa lekko. Może jakiś adapter pod zasilacz i trochę lepszej firmy? Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 13 Września 2022 Udostępnij Napisano 13 Września 2022 2 godziny temu, fabiancol napisał: No to racja ale takie rozwiązanie to już kilka stów. A obecny bluetooth pozostawia sporo do życzenia. Oprócz tego, że trzeba go ładować to jeszcze czasami przerywa lekko. Może jakiś adapter pod zasilacz i trochę lepszej firmy? Z deszczu pod rynnę? Bez sensu, ale jak chcesz koniecznie to poczekaj może ktoś inny coś doradzi. Ja bym odkladal stowki na takie coś, bo wydasz teraz z 2 stowki i nic nie da i tak po dwie stowki wyjdzie zaraz to samo w jednym dopracowanym i porządnym. Tez tak kiedyś kombinować chciałem, po taniości, ale po taniości to jest jedno wielkie "g". Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3080 Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem takiego https://allegro.pl/oferta/nadajnik-odbiornik-bluetooth-nfc-1mii-b03-pro-70m-10892380834 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts