Rebelmind 3738 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 52 minuty temu, Artok napisał: Po prostu cykliczne Cierpienia młodego W̶e̶r̶t̶e̶r̶a̶ Rebelminda w kontekście zakupów kart graficznych są bądź co bądź zabawne Ej no, jedni chodzą na dziwki, inni na miesięcznice smoleńskie, a ja lubię od czasu do czasu podłubać w pececie - takie hobby, "proszę się nie śmiać" Jak za czasów studenckich musiałem ciułać grosz do grosza żeby starczyło na Gtx 260 tak teraz sobie odbijam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 3 minuty temu, Rebelmind napisał: Jak za czasów studenckich musiałem ciułać grosz do grosza żeby starczyło na Gtx 260 tak teraz sobie odbijam Dlatego proszę sobie nie żałować i zrobić rozeznanie, za ile można Szwedom opchnąć posiadaną 3080-tkę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Artok napisał: Dlatego proszę sobie nie żałować i zrobić rozeznanie, za ile można Szwedom opchnąć posiadaną 3080-tkę. ale mi mieszacie w głowie ... to który ten 4080 najbardziej opłacalny? Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 "4080" i "opłacalny".... Te słowa w jednym zdaniu raczej nie wystepują 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 @r1023 Do obejrzenia po obiedzie: https://youtu.be/3v9-cEbeOP4 Chyba są wszystkie dostępne na polskim rynku 4080-tki. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Teraz, Artok napisał: @r1023 Do obejrzenia po obiedzie: https://youtu.be/3v9-cEbeOP4 Chyba są wszystkie dostępne na polskim rynku 4080-tki. to znam na pamięć liczyłem na Was Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 1 minutę temu, r1023 napisał: liczyłem na Was Pardon. W takim razie ja bym poczekał aż np. Gigabyte Gaming spadnie w okolice 6500 zł (cztery lata gwarancji, dobre temperatury). W x-kom niedawno tanio rzucili KFA2 za 6259 zł, ale raz - jest już niedostępny, dwa - przy odsprzedaży za X miesięcy wiadomo, jak się ludzie patrzą na takie mniej znane marki. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 1 minutę temu, Artok napisał: Pardon. W takim razie ja bym poczekał aż np. Gigabyte Gaming spadnie w okolice 6500 zł (cztery lata gwarancji, dobre temperatury). W x-kom niedawno tanio rzucili KFA2 za 6259 zł, ale raz - jest już niedostępny, dwa - przy odsprzedaży za X miesięcy wiadomo, jak się ludzie patrzą na takie mniej znane marki. tego KFA juz prawie kupiłem ale no właśnie wstrzymałem się bo weź to potem sprzedaj, zastanawiam się na tym Aero mi tam kolor nie robi różnicy ale też potem białej się pozbyć może być problem. Ciekawe czy jest szansa na tego gigabyta w rozsądniejszej cenie narazie widze na amazonie za 6 890,00zł Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 26 minut temu, r1023 napisał: zastanawiam się na tym Aero mi tam kolor nie robi różnicy ale też potem białej się pozbyć może być problem Aero to Gaming w innym kolorze, jeszcze niedawno nazywał się Vision. Oczywiście przez inną nazwę nie przysługuje tutaj czwarty rok gwarancji (tylko Aorus i Gaming). Cytuj Link to post Share on other sites
BuNcOL5s 215 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 W gigabyte jest jedna rzecz, która mnie odrzuca, a mianowicie miedziane ciepłowody które odstraszają wyglądem. Nie rozumie, czemu oni nie mogę użyć niklowanych rurek jak większość producentów Cytuj Link to post Share on other sites
Dominik132 39 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Artok napisał: Aero to Gaming w innym kolorze, jeszcze niedawno nazywał się Vision. Oczywiście przez inną nazwę nie przysługuje tutaj czwarty rok gwarancji (tylko Aorus i Gaming). W Visionach tak było rzeczywiście,Aero mają tak samo możliwość wydłużenia gwarancji do 4 lat 4 Years Warranty (Online registration required) https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N407TAERO-OC-12GD#kf 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Czyli musieli to zmienić niedawno; gdy robiłem sobie przegląd wszystkich wersji z okazji premiery RTX 4080 to Aero nie łapały się na dodatkowy rok. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1023 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 1 godzinę temu, BuNcOL5s napisał: W gigabyte jest jedna rzecz, która mnie odrzuca, a mianowicie miedziane ciepłowody które odstraszają wyglądem. Nie rozumie, czemu oni nie mogę użyć niklowanych rurek jak większość producentów A to patrzych na budę czy monitor jak używasz pc? 24 minuty temu, Dominik132 napisał: W Visionach tak było rzeczywiście,Aero mają tak samo możliwość wydłużenia gwarancji do 4 lat 4 Years Warranty (Online registration required) https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N407TAERO-OC-12GD#kf I można tak samo jak w przypadków Aorusów samemu wysyłać w ramach gwarancji z pominięciem sklepu? Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Czyli ten aero jakby co mozna brać, mi tam zwisa jak karta wygląda byle była cicha i chłodna 2 godziny temu, Artok napisał: Aero to Gaming w innym kolorze tylko się zastanawiam dlaczego w testach głosnosci wypada lepiej od gamiga Cytuj Link to post Share on other sites
Dominik132 39 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 39 minut temu, ODIN85 napisał: I można tak samo jak w przypadków Aorusów samemu wysyłać w ramach gwarancji z pominięciem sklepu? https://gb.aorus.com/event-detail.php?i=764 Wychodzi na to że taka procedura dotyczy wszystkich kart z rozszerzoną gwarancją,po 3 latach 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Czyli TSMC chce mieć 50% marży, Nvidia tożsamo i potem ceny są jakie są Cytuj Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Nvidia ładnie robi klientów w banana ale mimo narzekań,wciąż jeden drugiego pyta jaką kartę wybrać normalnie jak chorągiewki i w którą stronę wiatr zawieje Jak odniesiecie się do tego materiału,być może wam już znany. wpiszcie: DLSS 3.0 Problemy i "Fejkowe FPS" Nie daj się Nabrać Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Godzinę temu, Tiamina napisał: Nvidia ładnie robi klientów w banana ale mimo narzekań,wciąż jeden drugiego pyta jaką kartę wybrać normalnie jak chorągiewki i w którą stronę wiatr zawieje Jak odniesiecie się do tego materiału,być może wam już znany. wpiszcie: DLSS 3.0 Problemy i "Fejkowe FPS" Nie daj się Nabrać A musimy się odnosić? Czy ktoś ma wątpliwości, że FG z DLSS 3.0 jest w obecnej formie o du**ę rozbić? Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1023 Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Ale widzieliście ten Fg u siebie w domu czy tylko na youtubie a swoje wywody opieracie na clickbaytowych artykułach? 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Tiamina napisał: Nvidia ładnie robi klientów w banana ale mimo narzekań,wciąż jeden drugiego pyta jaką kartę wybrać normalnie jak chorągiewki i w którą stronę wiatr zawieje Jak odniesiecie się do tego materiału,być może wam już znany. wpiszcie: DLSS 3.0 Problemy i "Fejkowe FPS" Nie daj się Nabrać to jest kwestia potrzeby zmiany sprzętu, jak ktoś kupował na premierę ampera to już jest zwyczajnie znudzony starociem, janusze czekający na kolejną gen żeby wyrwać ampera po taniości od kogoś używkę jeszcze kręcąc przy tym nosem, chwycili boga za nogi i pewnie przez kolejne x lat nie pomyślą o zmianie. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 20 minut temu, ODIN85 napisał: Ale widzieliście ten Fg u siebie w domu czy tylko na youtubie a swoje wywody opieracie na clickbaytowych artykułach? Widzieli na filmikach na YouTube. BTW. Corsair dodał do swojego sklepu kolorowe kabelki 12VHPWR. https://www.corsair.com/pl/pl/Categories/Products/Accessories-|-Parts/PC-Components/Zasilacze/Premium-Individually-Sleeved-Type-4-12VHPWR-Cable/p/CP-8920333 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Widzieli na filmikach na YouTube. BTW. Corsair dodał do swojego sklepu kolorowe kabelki 12VHPWR. https://www.corsair.com/pl/pl/Categories/Products/Accessories-|-Parts/PC-Components/Zasilacze/Premium-Individually-Sleeved-Type-4-12VHPWR-Cable/p/CP-8920333Szukałem do seaaonic, nawet pisałem do nich to dopiero w lutym coś będzie dostępne Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 @gustineakurat przyjedzie nowa dostawa MSI Trio. Więc się wbrew pozorom dobrze złożyło. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 @gustineakurat przyjedzie nowa dostawa MSI Trio. Więc się wbrew pozorom dobrze złożyło. Dobrze ze World of tanks działa na integrze 9700k , wytrzymam Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 @ArtokTwoje wrażenia z W3 + FG na nowym MSI? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts