Skocz do zawartości

Ada Lovelace - wątek o kartach RTX 4000

Recommended Posts

52 minuty temu, Artok napisał:

Po prostu cykliczne Cierpienia młodego W̶e̶r̶t̶e̶r̶a̶ Rebelminda w kontekście zakupów kart graficznych są bądź co bądź zabawne :pajac:

Ej no, jedni chodzą na dziwki, inni na miesięcznice smoleńskie, a ja lubię od czasu do czasu podłubać w pececie - takie hobby, "proszę się nie śmiać:x

Jak za czasów studenckich musiałem ciułać grosz do grosza żeby starczyło na Gtx 260 tak teraz sobie odbijam. 

• Lubię to 1
3 minuty temu, Rebelmind napisał:

Jak za czasów studenckich musiałem ciułać grosz do grosza żeby starczyło na Gtx 260 tak teraz sobie odbijam

Dlatego proszę sobie nie żałować i zrobić rozeznanie, za ile można Szwedom opchnąć posiadaną 3080-tkę.

• Haha 1
1 minutę temu, r1023 napisał:

liczyłem na Was

Pardon. W takim razie ja bym poczekał aż np. Gigabyte Gaming spadnie w okolice 6500 zł (cztery lata gwarancji, dobre temperatury). W x-kom niedawno tanio rzucili KFA2 za 6259 zł, ale raz - jest już niedostępny, dwa - przy odsprzedaży za X miesięcy wiadomo, jak się ludzie patrzą na takie mniej znane marki.

• Lubię to 1
1 minutę temu, Artok napisał:

Pardon. W takim razie ja bym poczekał aż np. Gigabyte Gaming spadnie w okolice 6500 zł (cztery lata gwarancji, dobre temperatury). W x-kom niedawno tanio rzucili KFA2 za 6259 zł, ale raz - jest już niedostępny, dwa - przy odsprzedaży za X miesięcy wiadomo, jak się ludzie patrzą na takie mniej znane marki.

tego KFA juz prawie kupiłem ale no właśnie wstrzymałem się bo weź to potem sprzedaj, zastanawiam się na tym Aero mi tam kolor nie robi różnicy ale też potem białej się pozbyć może być problem. Ciekawe czy jest szansa na tego gigabyta w rozsądniejszej cenie narazie widze na amazonie za 6 890,00zł

26 minut temu, r1023 napisał:

zastanawiam się na tym Aero mi tam kolor nie robi różnicy ale też potem białej się pozbyć może być problem

Aero to Gaming w innym kolorze, jeszcze niedawno nazywał się Vision. Oczywiście przez inną nazwę nie przysługuje tutaj czwarty rok gwarancji (tylko Aorus i Gaming).

1 godzinę temu, Artok napisał:

Aero to Gaming w innym kolorze, jeszcze niedawno nazywał się Vision. Oczywiście przez inną nazwę nie przysługuje tutaj czwarty rok gwarancji (tylko Aorus i Gaming).

W Visionach tak było rzeczywiście,Aero mają tak samo możliwość wydłużenia gwarancji do 4 lat

4 Years Warranty (Online registration required)

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N407TAERO-OC-12GD#kf

• Lubię to 1
1 godzinę temu, BuNcOL5s napisał:

W gigabyte jest jedna rzecz, która mnie odrzuca, a mianowicie miedziane ciepłowody które odstraszają wyglądem. Nie rozumie, czemu oni nie mogę użyć niklowanych rurek jak większość producentów

A to patrzych na budę czy monitor jak używasz pc?

24 minuty temu, Dominik132 napisał:

W Visionach tak było rzeczywiście,Aero mają tak samo możliwość wydłużenia gwarancji do 4 lat

4 Years Warranty (Online registration required)

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N407TAERO-OC-12GD#kf

I można tak samo jak w przypadków Aorusów samemu wysyłać w ramach gwarancji z pominięciem sklepu?

Czyli ten aero jakby co mozna brać, mi tam zwisa jak karta wygląda byle była cicha i chłodna :D

2 godziny temu, Artok napisał:

Aero to Gaming w innym kolorze

tylko się zastanawiam dlaczego w testach głosnosci wypada lepiej od gamiga

Nvidia ładnie robi klientów w banana ale mimo narzekań,wciąż jeden drugiego pyta jaką kartę wybrać :D normalnie jak chorągiewki i w którą stronę wiatr zawieje :)

Jak odniesiecie się do tego materiału,być może wam już znany.

wpiszcie:

DLSS 3.0 Problemy i "Fejkowe FPS" Nie daj się Nabrać

Godzinę temu, Tiamina napisał:

Nvidia ładnie robi klientów w banana ale mimo narzekań,wciąż jeden drugiego pyta jaką kartę wybrać :D normalnie jak chorągiewki i w którą stronę wiatr zawieje :)

wpiszcie:

A musimy się odnosić? Czy ktoś ma wątpliwości, że FG z DLSS 3.0 jest w obecnej formie o du**ę rozbić?

1 godzinę temu, Tiamina napisał:

wpiszcie:

to jest kwestia potrzeby zmiany sprzętu, jak ktoś kupował na premierę ampera to już jest zwyczajnie znudzony starociem, janusze czekający na kolejną gen żeby wyrwać ampera po taniości od kogoś używkę jeszcze kręcąc przy tym nosem, chwycili boga za nogi i pewnie przez kolejne x lat nie pomyślą o zmianie.

20 minut temu, ODIN85 napisał:

Ale widzieliście ten Fg u siebie w domu czy tylko na youtubie a swoje wywody opieracie na clickbaytowych artykułach?

Widzieli na filmikach na YouTube. 

BTW. Corsair dodał do swojego sklepu kolorowe kabelki 12VHPWR. 

https://www.corsair.com/pl/pl/Categories/Products/Accessories-|-Parts/PC-Components/Zasilacze/Premium-Individually-Sleeved-Type-4-12VHPWR-Cable/p/CP-8920333

• Lubię to 1
  • Popieram 1
Widzieli na filmikach na YouTube. 

BTW. Corsair dodał do swojego sklepu kolorowe kabelki 12VHPWR. 
https://www.corsair.com/pl/pl/Categories/Products/Accessories-|-Parts/PC-Components/Zasilacze/Premium-Individually-Sleeved-Type-4-12VHPWR-Cable/p/CP-8920333
Szukałem do seaaonic, nawet pisałem do nich to dopiero w lutym coś będzie dostępne :(