fatguy 37 Napisano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2022 Hej. Mam Della G15 od listopada 2021. Ostatnio zauważyłem, że mam pękniętą ramkę matrycy (widoczne na zdjęciu). Laptop jest używany sporadycznie, gdyż mam komputer stacjonarny. Nigdy mi nie upadł, nie uderzyłem nim o nic. Zastanawiam się czy jest możliwe, że sama pękła przez jakieś naprężenia zawiasów? Czy gdybym nic z tym nie robił, a kiedyś chciał skorzystać z gwarancji to będzie to podstawą do odrzucenia takowej? Jutro planuję zadzwonić na infolinię Dell i spytać czy jest opcja wymiany tej ramki (odpłatnie lub w ramach gwarancji). Chyba, że ktoś z Was miał styczność z tym modelem i może coś podpowiedzieć. Może to jakaś wada fabryczna? Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 469 Napisano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 10 godzin temu, fatguy napisał: Może to jakaś wada fabryczna? Może być. Zdarza się, że w wyniku wady produkcyjnej (lub konstrukcyjnej) powstają naprężenia, które mogą doprowadzić do pęknięć. Takie coś zdarzało się nawet w samochodach, kiedy np tylna szyba eksplodowała podczas normalnej jazdy, tam zawsze jest naprężenie aby szkło "wyskakiwało" na zewnątrz w przypadku kolizji, zdarzało się jednak, że to naprężenie było zbyt wielkie. Myślę, że warto reklamować tego laptopa jako posiadającego wadę fabryczną, która ujawniła się poprzez pęknięcie tej ramki. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
iSkuLL 22 Napisano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 Też tak myślę, raczej nic nie stracisz na tym, a zawsze możesz zyskać. Cytuj Link to post Share on other sites
Chomik Tomek 108 Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Teoretycznie podlega pod gwarancję, to czy uznają zależy od nich bo mogą celowo zwalić na "uszkodzenie mechaniczne". Ale i tak polecam dać to na gwarancję, żeby naprawili to i sprawdzili czy są inne wady fabryczne. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts