Tobik3i3 0 Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Witam obecnie mam router wifi TP link wr841n i często rozłącza mi sygnał. Mam również dosyć słaby zasięg wifi. Czy jak wymienię go na np. TP-LINK Archer AX10 Wi-Fi 6 to polepszy mi zasięg oraz sygnał ? Dodam że router jest ustawiony w centralnej części. Po 1 ścianie sygnał spada o 2 kreski po 2 ścianie już nie ma sygnału (dlatego kupiłem repeatery) Może macie jakiś sposób na polepszenie sygnału oraz jaki router polecacie w miarę dobrej cenie. Proszę o pomoc z góry dziękuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 (edytowane) Kup Netgear RAX40V.2 jest o wiele wiele stabilniejszy od każdego TP-Linka w podobnym przedziale cenowym, ma lepiej dopracowany firmware, też po polsku. Sygnału jednym routerem Wi-Fi nie wzmocnisz. Nawet taki co ma duzo anten nic nie pomoże bo fizyki nie oszukasz. Ja ostatnio przesiadłem się z TP-Link Archer AX55 na wspomnianego Netgeara i ogólnie internet INEA 600Mb/s symetryk tak jest stabilny, ze nawet nie myslałem. Ważna jest wersja sprzetowa. V.1 jest na Intelu, a V.2 na Broadcomie. Co do Wi-Fi nie dasz rady jednym routerem w tym przedziale cenowym wzmocnić sygnału, a nawet takim za ponad tysiąć nie dasz rady. Tylko kabel w 2-3 miejsca w domu i AP. Edytowane 31 Lipca 2022 przez Arnold Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 repeatery to subiektywnie nonsens. Często z nimi jest więcej problemów niż pożytku. tylko system mesh/fast routing lub kabelek i dodanie accesspointów Tanio można ogarnąć to systemem tp link deco (fakt za wiele opcji konfiguracji i zarządzania tam nie ma) ale działa stabilnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts