Ozzy83 0 Napisano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Cześć, Kupiłem napęd Pioneer BDR-XS07TUHD i mam dziwny problem, mogę słuchać muzyki na CD, mam obraz na filmach DVD, BD ale nie mam dźwięku na DVD i BD. Macie jakiś pomysł dlaczego? Cytuj Link to post Share on other sites
Chomik Tomek 108 Napisano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Dziwna sprawa a oprogramowanie w porządku? Jak to ja wygrywałem dodatkowa wtyczkę do myszki i klawiatury Logitech (Logitech Master). Przede wszystkim zaktualizuj system i aplikacje z domyślnego sklepu, może Windows Update zrobi porządek; jak to nie zadziała to coś ze sprzętem / oprogramowaniem lub z samym napędem. Chodzę do 7 klasy podstawówki i dla mnie jest to logiczne jak budowa cepa z gliny Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Wiem że banał, ale próbowałeś robić obraz płyty i odtwarzać z obrazu (aby pominąć napęd jako zmienną). Czego używasz do odtwarzania VLC? (jaka dokładnie ścieżka dźwiękowa jest na tych filmach) Cytuj Link to post Share on other sites
Ozzy83 0 Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 Sprawdzałem na VLC, WMP oraz PowerDVD wszędzie tak samo. Obrazów płyt nie robiłem. No ale jak będę chciał coś obejrzeć to nie będę robił obrazów płyt bo powinno to działać normalnie. System jest aktualny. Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 Ewidentnie coś jest nie tak z ustawieniami dzwięku w windows. Ciężko to naprawić zdalnie - trzeba by pogrzebać w ustawieniach karty dzwiękowej...tej na płycie głównej... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ozzy83 0 Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 Dziwna sprawa bo w VLC już działa, w Jet Audio także, nie mogę tylko ustawić w PowerDVD, a już wszystkie opcje sprawdziłem. Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 To zainstaluj inny program do odtwarzania DVD - jest ich kilka a PowerDVD wcale nie jest najlepszy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Chomik Tomek 108 Napisano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 15 godzin temu, Ozzy83 napisał: Dziwna sprawa bo w VLC już działa, w Jet Audio także, nie mogę tylko ustawić w PowerDVD, a już wszystkie opcje sprawdziłem. To korzystaj z VLC, który jest najlepszy i tyle Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts