Arnold 925 Napisano 21 Maja 2022 Udostępnij Napisano 21 Maja 2022 Więc tak model routera w temacie. Nie mam porobionych kabli po domu i nie będe robił bo jak bym nie liczył nie opłaca się, a sam nic nie zrobię z tym bo mam zasadę, że jak czegoś nie umiem to się na to nie porywam. Co polecicie do OneMesh TP-Linka z tym routerem też najlepiej w AX3000 na razie jedna sztuka? Zaznaczę, że nie będę tego kupował już, tylko chce wiedzieć. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Nikt nic nie doradzi? Cytuj Link to post Share on other sites
Bastazar 129 Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Do czego ma służyć ten dodatkowy wzmacniacz? Ogólnie poszerzyć zasięgi, czy np. tylko pod TV? Jeżeli druga opcja, to zastanowilbym się nad serią Powerlink. Jest nawet opcja z wbudowanym wifi. U mnie na nowej instalacji podawał 90% prędkości po kablu, a nawet nie były to gniazdka na jednym bezpieczniku (podobno to najlepsza opcja). Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Podeślij dokladnie o co chodiz i co kupiles Cytuj Link to post Share on other sites
Bastazar 129 Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Podobny lub identyczny model Miałem dość krótko, bo okazało się, że internet tak czy inaczej mam za słaby na 4K, więc odsprzedałem znajomemu, ale samo urządzenie super działa. Opóźnienia może 10ms większe niż po kablu, ale podobno dużo zależy od instalacji elektrycznej. Najlepiej na jednym bezpieczniku, 3 żyły itp. Minusem jest oczywiście zajęte gniazdko, ale w sumie to niewielka strata Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Bez Wi-Fi model jest? Wiesz u mnie dom budowany 25 lat temu i kto to pamięta jak te gniazdka porobione Jednak jakby na tym nawet polowe 600Mb/s wyciągnął po kablu oczywiscie od tego to i tak lepsze niż Mesh czy wzmacniacz wi-fi Cytuj Link to post Share on other sites
Bastazar 129 Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Sporo tego jest W biurze mam jakiś TP Link za 140zl i też daje radę, ale on ma maksymalnie chyba do 300 mega, więc adekwatnie będzie potrzebny taki model co uciagnie światłowód. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts