Dalar 28 Napisano 1 Maja 2022 Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Witam Potrzebuje zakupic nawigacje dla samochodow ciezarowych. W oko wpadly mi 2 modele; 1) Garmin LGV 700 za 1617zl 2) Tomtom Go Expert 7 za 1949 zl Ktos z was moglby sie wypwiedziec na ich temat ? Ewentualnie polecic cos innego. Dodam, ze nawigacja bedzie uzywana na trasach krajowych Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 1 Maja 2022 Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Co byś nie kupił będziesz zadowolony.Ale weź Garmina. Jak masz trochę smykałki to bazy fotoradarów i inne pierdółki sobie ogarniesz za free. Cytuj Link to post Share on other sites
Dalar 28 Napisano 2 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Dlaczego Garmina ? ze względu na cene czy posiada w sobie coś lepszego ? Zastanawia mnie jeszcze brak możliwości wsadzenia karty pamięci do TomToma, czy nie skończy się tam miejsce na aktualizacje map ? Cytuj Link to post Share on other sites
hetman126 10 Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Witam, kup sobie jakąś navi albo tablet i wgraj IGO, jeżdżąc po Polsce wiele map testowałem i najlepiej sprawdzi się IGO( jeśli chodzi o transport ciężki), do tego google maps w telefonie aby znaleźć konkretny adres albo zerknąć w mapy satelitarne i wszystko, ja osobiście używałem tabletu, miałem tam navi, googl i czasem jakiś film mogłem obejrzeć Cytuj Link to post Share on other sites
onlinemaster_forum 0 Napisano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 Osobiście przetestowałem wiele systemów nawigacji różnych producentów, i TomTom miażdży wszystkich doskonałym LiveTraffic, więc korki z tą nawigacją ci nie straszne, pod warunkiem, że objazd korka będzie możliwy w rozsądnym czasie, to nie osobówka, która przejedzie byle uliczką, ale daje radę i nie raz, nie dwa, omijałem spore korki, z litością spoglądając na tych, którzy w nim stoją, przełożenie tego co wskazuje LiveTraffic na rzeczywistość to jakieś 95%, więc konkret, trasy wytycza jak każda dobra nawigacja, bardzo dobrze, wiadomo, że czasami samemu wyznaczyłbyś ciut inaczej, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wyznaczoną trasę dostosować do siebie, jednak żadna nawigacja nie wyznacza idealnie, więc i pod tym względem jest ok, ogólnie jako całość sprawuje się bdb, jest intuicyjna i nieprzeładowana zbędnymi ficzerami. Więc ja, jako zawodowy szofer polecam TT, sam jeżdżę na TT i nawet nie myślę o zmianie. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Garmin po modach też się mi kiedyś sprawdzał, nie wiem jak teraz. Czyli co? Tomek lepszy? Cytuj Link to post Share on other sites
onlinemaster_forum 0 Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 2 godziny temu, AudiAWX napisał: Garmin po modach też się mi kiedyś sprawdzał, nie wiem jak teraz. Czyli co? Tomek lepszy? Na Garminie jeździłem bardzo mało, ale jeździłem, nie jest zły, ale pod względem omijania korków słabo, no i przeładowany ficzerami, niektórzy lubią ficzery, ja wolę przejrzystość, prostotę i niezawodność u mnie TT wygrywa bezapelacyjnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts