Skocz do zawartości

Telewizor 50'' z Androidem i nagrywaniem na USB [do 2100 zł]

Recommended Posts

Witam,

poszukuję telewizora  raczej 50 calowego. Chcę żeby miał Androida TV, bo jeszcze nie miałem telewizora z ta opcją. Dobrze by było, gdyby miał możliwość nagrywania na USB lub ewentualnie inna opcję z możliwością nagrania programów, filmów. Oczywiście ważne, żeby miał możliwie najlepszy obraz i dźwięk. Zainteresowały mnie telewizory Toshiny, dokładnie model Toshiba 50QA4C63DG. Jednak ciężko porównać z innymi markami, ponieważ każdy ma teoretycznie wymienionych wiele nowoczesnych systemów. Chciałbym, aby koszotowął około 2000 zł. Pozdrawiam!

Do 2100 to tylko same budżetowe modele i nic tu nie wymyślisz. To czy ma nagrywanie to poszukaj w instrukcji do niego. Jedyne co mogę Ci doradzić to ja osobiście szukalbym tv na matrycy va w takim budżecie. Czerń będzie czarna a kontrast wysoki, taki tv dobrze sprawdza się w oglądaniu wieczorem, czern nie jest srebrzysta/świecąca. Wszystkie tv za 2 tys. będą miały niska jasność max 300-350 nitów do hdr to minimum 500 a do dobrego hdr to 800-1000nitow, poczytaj o tcl. 

• Dzięki 1

Nie widziałem testu tego tv więc nic konkretnego nie napiszę. Nie polecam ani nie odradzam.

Patrząc na aukcję rzuciło mi się w oczy kilka rzeczy:

1. Sprzedają model CHiQ U50G7U a dają link do testu CHiQ U50H7A nie znam tych tv ale to mogą być kompletnie różne tv.

2. Nic nie piszą jaką matrycę posiada ten tv va czy ips?

3. 8gb ROM to mało miejsca na własne aplikacje ze sklepu google a głównie po to kupuje się androida bo można tam instalować co dusza zapragnie.

4. Na plus pilot z asystentem google 

Jak cena za nowy tv 1 gatunku bez wad to 999 to cena rewelacyjna. Kupując przez internet można zwracać jak coś, poczytaj też kto to serwisuje w razie czego w polsce i kto realizuje gwarancję.

• Dzięki 1
19 godzin temu, Lukasz10 napisał:

Gdzie znalazłeś dane o pamięci ROM?

W opisie aukcji którą podlinkowałeś.

8GB ROM + Czterordzeniowy procesor 64bit, HDR (HDR10, HLG)

a paręnaście linijek niżej...

Trzy rdzeniowy procesor graficzny Mali 470

Pomyśl dobrze czy nie dołożyć do qleda TCL c635, oferta przykładowa pierwsza z brzegu poszukaj promocji itp.

Telewizor TCL 50C635 QLED SmartTV Ultra HD (4K) - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl

Nowy TCL C635, to telewizor z 4K HDR, Ultra HD QLED, Dolby Vision/Dolby Atmos + VRR + Google TV. Ceny 2022. - HDforum (hdtv.com.pl)

Sorki szukałem dobrego tv ale nie patrzyłem na nagrywanie a on chyba nie obsługuje, upewnij się przed kupnem...

• Dzięki 1
22 godziny temu, wrobel_krk napisał:

Ten jest spoko w tej cenie TCL 50C725:

https://www.ceneo.pl/105724540

Ciekawa propozycja. Będę go brał pod uwagę przy kupnie

3 godziny temu, olo163 napisał:

W opisie aukcji którą podlinkowałeś.

8GB ROM + Czterordzeniowy procesor 64bit, HDR (HDR10, HLG)

a paręnaście linijek niżej...

Trzy rdzeniowy procesor graficzny Mali 470

Pomyśl dobrze czy nie dołożyć do qleda TCL c635, oferta przykładowa pierwsza z brzegu poszukaj promocji itp.

Telewizor TCL 50C635 QLED SmartTV Ultra HD (4K) - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl

Nowy TCL C635, to telewizor z 4K HDR, Ultra HD QLED, Dolby Vision/Dolby Atmos + VRR + Google TV. Ceny 2022. - HDforum (hdtv.com.pl)

Sorki szukałem dobrego tv ale nie patrzyłem na nagrywanie a on chyba nie obsługuje, upewnij się przed kupnem...

Nie obsługuje nagrywania. Choć ma dużo dobrych parameterów. 

Są różnice w opisie na Allegro i kitele.com, np. według kitele ma głośniki 30W, a na Allegro podają że 20W, jedni podają, że ma HbbTV a drudzy, że nie ma

Edytowane przez Lukasz10
  • 3 tygodnie później...
W dniu 28.04.2022 o 15:19, wrobel_krk napisał:

Ten jest spoko w tej cenie TCL 50C725:

https://www.ceneo.pl/105724540

Tu masz dane dokładne:

https://www.kitele.com/en/tv-tcl-50c725

Miałem na oko TCL 50C725 lecz okazuje się, że nie obsługuje on nagrywania na usb, choć na portalu kitele.com napisane jest, że posiada nagrywanie PVR. We wszystkich ofertach sklepów internetowych w opisie wymieniony jest brak nagrywania na usb. Na moje zapytania mailowe sklepy nie odpowiadają. W takim wypadku bliżej mi będzie do Toshiba 50QA4C63DG