Skocz do zawartości

Nie wstaje :( i3-12100F 2x8gb 3200 MSI PRO B660M-A

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Nithak,

Recommended Posts

Witam

Właśnie złożyłem i3-12100F 2x8gb 3200 MSI PRO B660M-A (chłodzenie Fera 5 i dysk Samsung 980 PRO 512). Znany sklep - zakup przez internet do pracy - wziąłem do domu i złożyłem.

Przełożyłem stare bebechy do nowej obudowy. Do starej złożyłem nowe bebechy (cieżka Nanoxia Deep Silence). Odpalam ze stara grafa GTX 750. Nie wstał. kompletna cisza. rozłożyłem jeszcze raz. Wyciągałem jedną kość ram - nic kompletnie. Nie ma żadnej reakcji na power. Dioda na grafie świeci.

Zastanawia mnie jedno, że wszystkie pudelka były ok ale pudełko procka było rozdarte bez naruszenia naklejki - zastanawiam się czy ktoś mnie nie zrobił w wała z prockiem pakując zwrota czy coś?. Co mogłem jeszcze zrypać ? Wentyle się nie kręcą w ogóle - nic nie świeci nie pika po wciśnięciu power. Zasilanie procka 2x4 pin wpięte.

pudelko_i3.jpg

Jeśli kompletnie nic się nie dzieje po wciśnięciu Power, to chyba albo coś źle podpięte, albo jednak coś z zasilaczem moim zdaniem.
Może spróbować złożyć "na pająka" i odpalić.

Dziś bede przekładał do innej obudowy i zasilacza i jak nie wstanie leci na serwis całość (zasilacz był sprawny bo pracował w innym kompie do wczoraj). Na nowych plytach piny włączania itp. są koło siebie wiec ciężko żle podpiąć - sprawdzałem 2 razy.

A jeżeli zasilacz co będę dziś  podpinał (nowy ale nie jakieś cuda bo miał iść do starej konfiguracji) ma tylko CPU 4 pin zasilane a płyta ma power1 8pin i power2 4pin to wkładać do power1 od lewej ?

poweron.jpg

mam trop - i3 jest obsługiwane wg compatibility list do płyty od BIOS v11 dopiero wiec jak płyta ma v10 to nie wstanie prawda?

Edytowane przez Nithak
  • worm zamknął ten temat
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...