Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Mam pytanie od nie dawna kręce swój procek Pentium 4 2.8 GHz Prescott. Więc na poczatku na 3.06+ resetował się. Ale na 3.0 GHz chodził tylko wywalało mnie z gier. Da się coś zrobić żeby nei wywalało, oprócz powrotu na starą częstotliwośc ?

mój rekord prescottem na boxie to 4,37 GHz Celeronem D 346, cedar mill celeron D 347 D0 wstał mi na chwile na boxie nawet przy 5,3GHz

podaj co tam masz za płyte, pamięci, zasilacz, cooler itd, to sie może ze 4 GHz zrobi z tym

Edytowane przez Bany_krk

Ty na pewno masz pentium4? Kim ch... to w ogóle odpaliło? :D

(też mam p4 @2,85Ghz Prescott)

No tak i chodzi całkiem ładnie (jak na jedno jajowca) :) ale gram tylko na SP.

@bany_krk

No wiec tak mam zasilacz Modecom Feel 3 400, RAM 1 GB KInston i 512 Micron, Płyta ASROCK P4MV900, Cooler Taki zwykły intela.

A jak przekrocze 150 to PC się nie włącza ;/

http://allegro.pl/pentium-4-1-7mhz-chlodzenie-socket478-i1724047467.html takie chłodzenie

Edytowane przez Norberto

No tak i chodzi całkiem ładnie (jak na jedno jajowca) :) ale gram tylko na SP.

@bany_krk

No wiec tak mam zasilacz Modecom Feel 3 400, RAM 1 GB KInston i 512 Micron, Płyta ASROCK P4MV900, Cooler Taki zwykły intela.

A jak przekrocze 150 to PC się nie włącza ;/

http://allegro.pl/pentium-4-1-7mhz-chlodzenie-socket478-i1724047467.html takie chłodzenie

na tej płycie nie podkręcisz, chipset via i szybki fsb wall, trzeba czegoś co ma co najmniej gwarantowane fsb1066, w twoim przypadku czas na zmiane platformy, kup se g31 + e5200 na początek <200zł wyjdzie Edytowane przez Bany_krk

Racja HT w grach nic nie da. Sam obecnie siedzę na P4 3.0 GHz HT wcześniej miałem P4 2.4GHz bez HT i różnicy zadnej. Teraz do gier potrzeba min. 2 fizycznych rdzeni i to już jest za mało.

Edytowane przez rafal12322