darekguma 0 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Witam, posiadam Dell Inspiron 7720 i musiałem wymienić w nim baterię. Zakupiłem zamiennik w Świat Baterii Green Cell. Problem jest taki ze przy uruchomieni wykrywa ze bateria nie jest oryginalna i trzeba wcisnąć F1 i lapek się uruchamia. Procedura odinstalowania sterownika bateri nic nie daje, sklep przysłał drugi akumulator i dalej ten sam objaw. Akumulator normalnie się ładuje i działa tylko jest problem z F1 przy włączeniu laptopa. Czy jest jeszcze coś co mogę zrobić i jednak odesłać akumulator lub nauczyć się z tym żyć?. Dzieki za odp. Darek Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17813 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 A nie ma w Biosie jakiegoś ustawienia, żeby pomijać ten krok? Choć i tak to moim zdaniem żadna niedogodność. Cytuj Link to post Share on other sites
darekguma 0 Napisano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 1 godzinę temu, worm napisał: A nie ma w Biosie jakiegoś ustawienia, żeby pomijać ten krok? Choć i tak to moim zdaniem żadna niedogodność. Nie mam pojecia bo tak naprawdę nie za bardzo na tym się znam ale jak masz jakiś kierunek to sprawdzę Przy włączeniu pyta czy wejść w ustawienia biosu poprzez F2 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17813 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 No wejdź właśnie do Biosu i sprawdź, czy nie ma tam jakiegoś hasła z baterią związanego. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14023 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Bawiłeś się też tym? https://www.dell.com/support/contents/pl-pl/article/product-support/self-support-knowledgebase/software-and-downloads/dell-power-manager Cytuj Link to post Share on other sites
darekguma 0 Napisano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 2 godziny temu, worm napisał: No wejdź właśnie do Biosu i sprawdź, czy nie ma tam jakiegoś hasła z baterią związanego. Sprawdzę 2 godziny temu, BlackCoffe napisał: Bawiłeś się też tym? https://www.dell.com/support/contents/pl-pl/article/product-support/self-support-knowledgebase/software-and-downloads/dell-power-manager Nie, sprawdzę po pracy Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14023 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 To sprawdź, może pomoże. I wyłącz podpis Tapatalk tak przy okazji Cytuj Link to post Share on other sites
darekguma 0 Napisano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 5 godzin temu, BlackCoffe napisał: To sprawdź, może pomoże. I wyłącz podpis Tapatalk tak przy okazji Takie opcje mam w biosie. Co do podpisu to nawet nie wiem ze taki się pokazuje:). W ustawieniach tego nie widzę. 5 godzin temu, BlackCoffe napisał: To sprawdź, może pomoże. I wyłącz podpis Tapatalk tak przy okazji Nie stety aplikacja również nie wykrywa akumulatora. Dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
marcinmg 0 Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Tam masz adapter warnings ustaw na disabled Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez marcinmg Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts