majster klepka 86 Napisano 26 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 Witam. Mam okazję odkupić od znajomego ową kartę jak w tytule. Głównie będzie wykorzystywana do słuchania muzyki, filmów oraz sporadycznym graniu w gry. Moja obecna karta to zintegrowany Realtek ALC897 a głośniki jakie używam to Edifier R1850 DB. Niebawem planuję wymianę swoich słuchawek na jakieś lepsze ( wstępnie wybrałem SPC Gear Viro ). Więc moje pytanie czy warto zainwestować 200 zł w tą kartę ? Byłbym wdzięczny za wasze opinie. Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 26 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 Nieobiektywnie - To powiem tylko tak że odkąd mam PC to nigdy nie korzystałem z karty wbudowanej w płytę główną - zawsze siedział tam soundblaster - pierwszy chyba Live , drugi chyba też Live ale 5.1 a teraz w nowym PC siedzi właśnie soundblaster Z - Zero problemów - dzwięk rewelka - głośniki 2.1 creative SoundWorks - gry filmy - niczym sala kinowa... Nieobiektywnie dlatego że nigdy nie korzystałem z Realtek wbudowanej w płytę - więc nie znam różnicy w dzwięku ... I chyba nigdy nie sprawdzę bo przyzwyczaiłem się do dobrego Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 26 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 1 godzinę temu, pawluto napisał: I chyba nigdy nie sprawdzę bo przyzwyczaiłem się do dobrego To się trochę kłuci ze słowami soundblaster i creative Na głośnikach dużej różnicy nie będzie , ale na słuchawkach na pewno . Tylko kwestia jak działają te słuchawki od spc bo nawet nie wiedziałem że oni mają je w ofercie . Cytuj Link to post Share on other sites
Elomin 65 Napisano 26 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 2 godziny temu, pawluto napisał: w nowym PC siedzi właśnie soundblaster Z 26 minut temu, jakub1t napisał: bo przyzwyczaiłem się do dobrego ta karta to nawet nie leżała obok dobrego sprzętu 9 godzin temu, majster klepka napisał: Witam. Mam okazję odkupić od znajomego ową kartę jak w tytule jesłi masz możliwość dołożyć parę złociszy to "to" będzie dużo lepszym rozwiązaniem https://allegro.pl/oferta/outlet-fiio-e10k-olympus-2-wzmacniacz-sluchawkowy-11779652138 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 26 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 1 godzinę temu, Elomin napisał: 2 godziny temu, jakub1t napisał: bo przyzwyczaiłem się do dobrego ta karta to nawet nie leżała obok dobrego sprzętu Coś pan dziwnie zacytował , bo to nie moje słowa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts