zepak96 2 Napisano 16 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Cześć,Mam problem z klatkami w CoD Warzone. Próbowałem wszystkiego co idzie znaleźć w internecie i nic nie działa. Maksymalnie osiągam 110 fpsow które skacza od 70-110 praktycznie nie zależnie czy gram na ultra czy na low, czasami jeszcze wystepuje input lag na myszce. Wyłączyłem tryb gracza i w ustawieniach Warzone zmieniłem liczbę używanych coreow na 6 (komputer zaczal tak chodzić że nie mozna było nic zrobić).Profil ramu (chyba xmp, nie pamiętam nazwy) w biosie ustawiony na 1.Tryb zasilania zarówno w ustawieniach jak i nVidia ustawiony na maximum performanceMacie jakieś pomysły? W załączniku wrzucam specyfikacje kompaDodatkowo ostatnio dostałem ram Hyperx więc aktualnie mam 32 gb ramu P.s Problem z internetem wykluczyłemDzieje się tak tylko i wyłącznie w warzone Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2184 Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 10 godzin temu, zepak96 napisał: Dodatkowo ostatnio dostałem ram Hyperx więc aktualnie mam 32 gb ramu To jak masz teraz ram ustawiony? odpal https://cpu.userbenchmark.com/ albo wklej tu zakładke memory z gpuz Cytuj Link to post Share on other sites
zepak96 2 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Wrzucam screen memory i zdjęcie z biosa Po ustawieniu profilu xmp na "2" komputer się restartuje i na czarnym ekranie dostaje info ze zmiany w biosie przyniosły błąd i zostały ustawienia przywrócone do standardowychWysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2184 Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Ale wygląda z tego gpu-z, że masz 3200(1600x2) cl16 i wtedy działa pc, jak tak to w takim wypadku z ramem jest w porządku, chyba że rzuca jakimiś błędami, mógłbyś przetestować na szybko z 1 para kości np tych 3200. 4 kości ramu często sprawiają problemy, a Ty masz 2 rożne pary. Ale to tylko jedna z teorii do sprawdzenia:) Procek Ci Się nie grzeje albo karta? Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) Wygląda na wąskie gardło procesora. W jakiej rozdzielczości grasz ? Jakiś test z benchmarka masz ? np 3Dmark ? Edytowane 17 Lutego 2022 przez Kawabonga Cytuj Link to post Share on other sites
zepak96 2 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Wygląda na wąskie gardło procesora. W jakiej rozdzielczości grasz ? Jakiś test z benchmarka masz ? np 3Dmark ? 1920x1080 Mam tylko jakiś stary screen z testu, jak wrócę do domu to puszcze 3Dmarka jutro. Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Ogólnie wydaję mi się że wymagania Warzone trochę wzrosły od premiery. Ja w 1440p detale wysokie , DLSS jakość, mam średnio około 123fps , 1%low 90FPS . W 1080p mam więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Ja obstawiam że wszystko jest powodem 6 rdzeni procesora bez HT. Mogę się mylić ale podobne buty już kiedyś w BF 1 przerabiałem z ilością rdzeni. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts