szajba32 0 Napisano 31 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 2 minuty temu, zbiku90 napisał: Najpierw trzeba je sprawdzić memtestem na profilu XMP. Zanim zaczniesz robić jakiekolwiek OC trzeba wyjaśnić czemu komputer się freezuje i resetuje. Faktycznie może być to wina zasilacza. to znaczy co xmp odpalić w biosie i potem ten program włączyć xmp chyba jest włączony o ile dobrze pamiętam ale nie jestem pewien tak czy tak na razie o wymianie zasilacza niema mowy dopiero za jakiś czas. Teraz jak najszybciej wyczyszczę komputer zamienię te kości miejscami i dam znać co i jak i trzeba je będzie sprawdzić tak ja mówisz Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Jeżeli nie zamienisz pamięci RAM miejscami XMP nie będzie chciało działać. Cytuj Link to post Share on other sites
szajba32 0 Napisano 8 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) Czyściłem kompa ramy miałem zamontowane w dobrych miejscach 2 i 4 pytanie teraz jak to sprawdzić czy są dobre XMP działało jak kiedyś sprawdzałem w biosie. Teraz się nasuwa pytanie czy to wina ramu to resetowanie czy jak wyżej pisaliście zasilacza. Edytowane 8 Lutego 2022 przez szajba32 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts