mehegroth 0 Napisano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 Witam, poszukuję laptopa do grania w niezbyt wymagającą grę jaką jest WoW Classic, Heroes of the Storm i może diablo III. Chciałbym celować w coś na RTX3060 bo nadal wydaje mi się, że łatwiej dostać coś w tej cenie niż budować PC w podobnym budżecie bo niestety sugerowane ceny RTX3050 okazały się przez polskich Januszy biznesu podbite 2, 2,5 raza. Wielkość matrycy w laptopie nie ma jakoś specjalnie znaczenia i tak będzie podpięty pod zewnętrzny monitor Full HD i w tej rozdzielczość też zamierzam tylko grać. dysk najlepiej na M.2 minimum 500GB Co jeszcze ważne, to dobre wykonanie tego laptopa tak by latem przy wysokich temperatura się nie dławił i faktycznie system wentylacji był wydajny. Proszę o pomoc. Pozdrawiam, jeszcze dodam jakieś opcje, które ja znalazłem w budżecie, ale rozpatrywane tylko z perspektywy parametrów nie wiem nic o wydajności chłodzenia, o którym wspomniałem, że zależy mi by było wydajne: Laptop 1 Laptop 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Loki1997 56 Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Cześć, Zacznę od końca - laptop nigdy nie będzie cichy, kluczem do sukcesu jest, żeby po prostu nie zrzucał zegarów przez temperatury. Acer w serii Nitro fatalnie rozwiązał chłodzenie, przez co ja pieszczotliwe nazywam go laptopem z funkcją płyty indukcyjnej. Poza tym karta ma tylko 85W, więc to bez sensu. Jeden z linków prowadzi do wyszukiwarki, ale jeśli chodziło Ci o pierwszego, który się wyświetla, to DASH jest fatalnym wyborem - grzeje się jak cholera, a ta i7 ma 4 rdzenie, karta na 85W. Budżet do 5500 zł już jest dość sprawiedliwy i da się kupić coś w miarę fajnego. Ja poszedłbym w stronę Gigabyte G5, którego TGP wynosi 105W. Chłodzenie w miarę daję radę, więc raczej nie ma się czym martwić.https://www.x-kom.pl/p/660457-notebook-laptop-156-gigabyte-g5-i5-10500h-16gb-960-rtx3060p-144hz.html Cytuj Link to post Share on other sites
Fryta7 13 Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 A ma ktoś zdanie na temat IdeaPad 5 pro 16" z RTX 1650 i 5600H? Lepiej dołożyć do legiona z RTX 3060? Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2181 Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Zdecydowanie legion, jak to ma być do gier. Cytuj Link to post Share on other sites
Fryta7 13 Napisano 22 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Właśnie nie do końca do grania. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2181 Napisano 22 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Do czego w temacie jest do gier? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts