Skocz do zawartości

Problem z fps w CS:GO na niskiej rozdzielczości na dobrym sprzęcie

Recommended Posts

Cześć,

Mam problem z grafiką / fpsami w CS:GO w formacie 4:3 w rozdzielczości 1280x960 na - moim zdaniem - bardzo dobrym sprzęcie.

Sprzęt:
Grafika: RTX 3060
Procek: i5-10400F
Ram: Dual 2x8 gb 
Monitor: Acer Nitro VG242YPBMIIPX

Na 4:3 (1290x960) na publicznym deatchmatchu czy meczu faceit mam średnio 250-280 fpsów - ze spadkami nawet na poniżej 200. Ustawienia graficzne średnie (cienie wysokie, modele średnie, reszta niskie, z 8xmsaa). Ustawienia 3D panelu nvidia również porobione wszystko na wydajność itp. Plany zasilania na wysoką wydajność. Nie wiem co jeszcze mogę zmienić.
Jest to o tyle dziwne, że gdy zmieniam ustawienia graficzne w CS na panoramiczny 16;9, na wysoką rozdzielczość 1920x1080 i ustawiam wszystkie ustawienia graficzne na najwyższe, to mam praktycznie tyle samo fps, czyli ok 250, a nawet wydaje mi się, że ciut więcej...

Czym może być to spowodowane?

Wydaje mi się, że sterowniki itp wszystko jest ok, skoro na wysokich jest tyle fps, a jeszcze dla porównania w CoD: Warzone przy średnio-wysokich ustawieniach mam 130-150 fpsów (chyba spoko).
Na takim sprzęcie chyba bez problemów powinienem wyciągać na moich ustawieniach zdecydowanie więcej bez żadnego bawienia... 

Z góry dzięki za podpowiedzi 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...