Skocz do zawartości

Komputer 3-3,5k dla dziewczynki

Recommended Posts

Witam, potrzebuje samej budy dla córki kolegi do max 3,5 tys. Jako, że to dziewczynka to raczej w jakieś ultra wymagające gry grać nie będzie. Wiem, że obecnie jest tragedia na rynku kart graficznych i chciałbym wiedzieć jak Wy to widzicie, składać kompa za 3,5k i wcisnąć jaaks grafikę czy ew złożyć kompa za tysiąc mniej i potem dołożyć do grafiki. Ogólnie kolega wolałby żeby ta grafika jednak była

Tak 5600g nadaje się do dołożenia karty graficznej. Zasilacz wystarczy i pod RTX 3080(wersje z bez podniesionego limitu mocy)

Ale pytanie jaka karta miałaby tam być włożona i kiedy?

Bo jeśli coś mocniejszego niż rtx 3060 to może lepiej jeszcze zestaw ze słabszą Integrą ale mocniejszym prockiem. (12600k)

2 godziny temu, majster klepka napisał:

Moje dziewczyny to grają w robloxa. Ale już i roblox jakieś wymagania ma bo to co tam ma w komputerku to jakiś stary Radeon 7770 1GB

No ta integra w 5600g będzie lepsza od tego radka 7770, to jest mniej więcej poziom rx550:

Można i w GTA v pograć na 60fps:

9Fem7xRy5gNpfHsjKQZMv-970-80.png.webp

15 godzin temu, wrobel_krk napisał:

Za 3200zl można złożyć komputer z AMD Ryzen 5600g, zintegrowana karta graficzna pozwoli spokojnie pograć w takie gry jakie grają dziewczyny. Alternatywa jest jakieś używane GPU.

Ja bym jednak szedł w 5600g:

https://proline.pl/koszyk/16780e7c

A jaki komputer pozwoli spokojnie pograć w gry jakie grają chłopcy!?!? Że dziewczyna to proponujesz integre?  Moja dziesięcioletnia córka gra np. w najnowszego Tomb Raidera i Genshin Impact - chyba 5600g to trochę mało.

1 minutę temu, futerko78 napisał:

A jaki komputer pozwoli spokojnie pograć w gry jakie grają chłopcy!?!? Że dziewczyna to proponujesz integre?  Moja dziesięcioletnia córka gra np. w najnowszego Tomb Raidera i Genshin Impact - chyba 5600g to trochę mało.

15 godzin temu, areq95pl napisał:

Jako, że to dziewczynka to raczej w jakieś ultra wymagające gry grać nie będzie

A to na jakie gpu budżet pozwoli? W innych czasach karta typu rtx 3060 mogłaby kosztować 1500zł, teraz za 3000zł minimum. Amd 6600 minimum 2600zł, w zestawie za 3-3.5 tylko używane gpu:)

Nawet składaka z gtx 1650 nie kupisz do 3500zł:

https://www.sferis.pl/producenci/actina-185?o=najtansze