Skocz do zawartości

[Android] Odtwarzacz audio inny niż Poweramp

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez marik81,

Recommended Posts

Szukam alternatywy dla Poweramp, czyli aplikacji na Androida do odtwarzania plików audio. Co do wymagań, to są one następujące:

1. Nawigacja po folderach (pliki zapisane na karcie pamięci w tablecie/telefonie)

2. Wbudowane kodeki do obsługi mniej popularnych formatów

To w sumie tyle, może być płatny. Poweramp ostatnio dziwne rzeczy robi podczas odtwarzania, dlatego szukam innego playera.

20 godzin temu, slo1q napisał:

Może po prostu wyczyść dane powerampowi?

Chodzi o to, że pliki są odtwarzane z karty pamięci w tablecie i jak nacisnę pauzę, żeby np. wyjść do toalety, to po powrocie się okazuje, że karta jest z jakiegoś powodu "odłączona" - czyli tablet nagle jakby przestał ją widzieć. Czasem pomaga reset tabletu, czasem wyjęcie i ponowne włożenie karty. Myślisz, że czyszczenie danych pomoże na takie akcje?

8 godzin temu, marik81 napisał:

A może to wina tabletu a nie samego odtwarzacza?

Właśnie też możliwe, że to wina tabletu. Dlatego pytam o inny player, żeby przetestować na innym sofcie, czy problem dalej występuje.

8 godzin temu, marik81 napisał:

AIMP dla mnie w zupełności wystarczający

Czy ten AIMP potrafi odtwarzać mniej znane formaty, np. MPC? Czy potrafi przeglądać foldery z muzą/podcastami na karcie pamięci?

Dobra, trochę sobie pogadałem z wujkiem Google i wrzuciłem VLC, który na pierwszy rzut oka moje wymagania spełnia. W każdym razie czyta MPC, WMA i inne śmieszne formaty audio, których nikt normalny nie kojarzy. Jutro będę go katował na tablecie i wtedy się okaże, czy to wina playera , czy może sprzętu/czegoś innego…

Edytowane przez 030366

UPDATE!!!

Jednak jest to problem natury sprzętowej, czyli najwyższy czas się tego szrotu pozbyć i ogarnąć sobie coś porządniejszego. W każdym razie na smartfonie wszystko elegancko bangla, problemem jest badziewiasty tablet no-name kupiony kilka lat temu za ~200 PLN:pokey:

Tak czy inaczej pozamiatane, temat do zamknięcia, dziękuję, można się rozejść :peace:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...