Skocz do zawartości

New World - mało fps, brak płynności

Recommended Posts

Witam serdecznie. Mam spory problem w grze New world. W świecie otwartym bez blokady, fps sięgają  do 180-190, w mieście gdzie jest dużo ludzi fps spada do 50-70 i w momencie gdy się obracam fps spadają nawet do 30. W grupach kilkuosobowych średnio 100+ fps podczas gry, mimo to nie czuję płynności. Najgorzej jest podczas wojen gdzie walczymy 50v50, fps podczas walki stałe 30+, nie da się po prostu grać. Wszystkie ustawienia na low, przy ustawieniach na medium-high nie odczułem żadnej zmiany, fps potrafią być tak samo wysokie w świecie otwartym i tak samo niskie w mieście/wojnach. Nie jestem pewny gdzie szukać problemu, może procek za słaby do karty? Albo karta w ogóle do 'śmieci'? Podłączyłem na jakiś czas starą kartę od msi, gtx 980. fps w świecie otwartym był dużo niższy, ale w mieście było nawet więcej... W MSI Afterburner próbowałem podkręcić grafikę i ramy, ale po pewnym czasie zrezygnowałem. Robiąc testy na początku w Valley Benchmark 1.0 bez żadnego podkręcania wynik wychodził za każdym razem większy, następnie gdy podkręciłem kartę o 15mhz wynik wychodził niższy niż ostatni bez podkręcania, ale po kilku testach na +15mhz ciągle szedł w górę, to normalne? Nie powinien za każdym razem wychodzić taki sam/bardzo podobny? Obserwuję temperatury i użycie procka/grafiki w programie MSI Afterburner podczas grania, na moje oko wszystko jest w porządku, grałem też przez kilka dni, na różnych ustawieniach z odpalonym programem CPUID HWMonitor, w największym stresie ( na wojnach 50v50) temperatury też są ok. Załączę pliki z temperatur i screen podczas najmniejszej ilości fps, Reinstall sterowników robiłem, gry też, proszę o pomoc, mimo, że komputer ma 2 miesiące i sądzę, że nie jest najgorszy mam ochotę po prostu wyrzucić go za okno :-)

- i5-10400f

- Zotac GeForce RTX 3060 Ti

- Logitech G935

- MSI B460M-A PRO

- Adata SSD XPG SX8200 PRO

- 16gb

- win10

- 1920x1080

- Monitor 144HZ

wojna30fps.jpg

HWMonitor.txt HWMonitor2.txt HWMonitor3.txt HWMonitor4.txt

Edytowane przez troskliwy patryk
dodanie farametrów
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...