norzeczywiscie 1 Napisano 13 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) Witam, mam zainstalowany sterownik sieciowy ze strony producenta plyty glownej. Data sterownika to luty biezacego roku, na stronie realteka jest juz z pazdziernika. Postanowilem go zaktualizowac bo nawiasem mowiac mam lekkie problemy z laczem podczas rozgrywki w pewnej grze i chcialem sie tez swoja droga upewnic ze po mojej stronie wszystko jest jak nalezy lecz po sciagnieciu w instalatorze mialem tylko 2 opcje, napraw lub usun. Czy to oznacza ze juz mam najnowszy sterownik i nie musze najpierw usunac tego ktory mam a dopiero wtedy odpalic instalator? Dzieki z gory za odpowiedzi Edytowane 13 Listopada 2021 przez norzeczywiscie Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie pawluto 202 Napisano 13 Listopada 2021 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Najpierw to zrób punkt przywracania - bo ze sterownikami to różnie bywa...nie zawsze nowszy jest najlepszy...:) Jeśli jest opcja napraw lub usuń to dajesz napraw i po sprawie. Napraw może u nich oznaczać aktualizacje sterownika albo rzeczywistą naprawę - tego nie wie niestety nikt ale jesteś sam wstanie odczytać jaki masz sterownik - robisz to w menadżerze urządzeń - klikasz na kartę sieciową i i tam jest zakładka - sterownik 1 Cytuj Link to post Share on other sites
toska78 12 Napisano 13 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) Właśnie u siebie zaktualizowałem ten sterownik. Sterownik pobrałem jako plik zip stąd. Po pobraniu rozpakowałem paczkę. We właściwościach karty sieciowej w menedżerze urządzeń trzeba przejść do zakładki Sterownik --> Aktualizuj sterownik --> Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu sterowników i wybrać z dysku folder ze sterownikiem (u mnie ten rozpakowany). Tak naprawdę do aktualizacji jest jeden plik sterownika, u mnie pod nazwą rt640x64.sys. Jak klikniesz w "Szczegóły sterownika" w zakładce Sterownik w menedżerze urządzeń, to będzie wyszczególniony ten plik. Oczywiście każdy musi pobrać odpowiednią wersję sterownika dopasowaną do posiadanej karty sieciowej, najlepiej wykorzystując do tego identyfikator sprzętu czyli swojej karty sieciowej: Edytowane 13 Listopada 2021 przez toska78 dopisanie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
norzeczywiscie 1 Napisano 14 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Nacisnalem napraw i faktycznie sterownik został zaktualizowany z grudnia 2020 na pazdziernik tego roku. W ustawieniach sieci i internetu nie wiem z jakiego powodu pokazywalo ze mam z lutego tego roku, ale juz mniejsza o to. Uprzejmie dziekuje za niezbedne informacje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts