Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Ostatnio zauważyłem mocne spadki fps w grach (największe w valorancie) za bardzo nie wiem co z tym zrobić. Ostatnio na yt widziałem filmiki jak ktoś gra na tym samym procesorze , karcie graficznej i ram na max ustawieniach i ma do 150fps. ja na ustawieniach low mam max do 80. Ktoś ma jakieś pomysły co może być nie tak ? 

1. Sprawdź temperatury cpu i gpu pod obciążeniem np. HWmonitor

2. CPU-z sprawdź zakładkę memory czy ram działa w trybie dual channel - masz 3 kości (prawdopodobnie 2gb+2gb+4gb) i w zależności od tego w których są slotach działają dual channel lub nie idealnie gdyby było np. 2x4gb i w odpowiednich slotach aby było aktywny dual channel - takie ustawienie potrafi dać około 20-30% więcej wydajności cpu co wpływa na wydajność gier sieciowych. 

3. Może była jakaś aktualizacja gry i zmieniła się wydajność np. fortnite w którego gra mój syn kiedyś potrzebował znacznie słabszych podzespołów niż obecnie, a ty nie masz zbyt mocnego PC jak na obecne czasy. GPU 1GB czy 2GB?

22 godziny temu, Piasek napisał:

Ostatnio na yt widziałem filmiki jak ktoś gra na tym samym procesorze , karcie graficznej i ram na max ustawieniach i ma do 150fps

Jak chcesz to mogę nagrać jak na integrze intela mam 200 fps, przecież w nakładce RTSS można sobie wpisać dowolną nazwę sprzętu. Tyle są warte te wszystkie śmieszne filmiki z jutuba.

Zrób userbenchmark i podaj linka do raportu. Zobaczymy czy z kompem wszystko w porządku.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...