Piotr9080 0 Napisano 1 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Witam. Mam do was pewne pytanie. Chciałbym mieć 2 windowsy na 2 różnych dyskach ssd w jednym komputerze. (obecny dysk ssd zostawiony był by pod gry, natomiast nowy był by pod programowanie). Moje pytanie brzmi czy w ogóle jest taka możliwość ? Jeśli tak to nie było by problemu z uruchamianiem windowsa (częściej obecnie bym siedział na nowym? Może podpowiecie mi inne rozwiązanie ? Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2747 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Problemu nie będzie możesz mieć XX dysków i na każdym Windows, ale botowac się będzie ten który będzie ustawiony jako pierwszy.Jak chcesz mieć dwa osy to lepiej chyba na jednym ssd mię che zainstalowane i przy rozruchu wybierasz który os chcesz załadować. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Do wyboru bootowania jakiś program rozruchowy (linuksowy GRUB), gdzie po włączeniu komputera system czeka określony czas na naciśnięcie np. spacji. W razie braku wyboru wgrywa się domyślny system. Cytuj Link to post Share on other sites
Robert12345 4 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 wystarczy podstawowy/windows'a bootloader uzyj EASYBCD i po problemie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts