GALAXYZ 72 Napisano 25 Października 2021 Udostępnij Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Szukam słuchawek TWS które będą grać na dobrym poziomie , nie znam się wogóle na słuchawkach TWS , proszę o pomoc przeznaczenie , muzyka, gry na mobile , głownie COD mobilie. budźet 1300zł , Edytowane 25 Października 2021 przez GALAXYZ Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 25 Października 2021 Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Sony wf-1000xm4 mam polecam. Bardzo dobry dźwięk. Świetna funkcjonalność. Chyba najniższe opóźnienia. O nc nie ma co pisać bo też daje rade. Trochę tego przerobilem w ostatnim czasie i sonki zostały. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 26 Października 2021 Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Albo poczekaj na dostępność Soundcore Liberty 3 Pro Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 26 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2021 W dniu 25.10.2021 o 19:16, lucas-7 napisał: Sony wf-1000xm4 mam polecam. Bardzo dobry dźwięk. Świetna funkcjonalność. Chyba najniższe opóźnienia. O nc nie ma co pisać bo też daje rade. Trochę tego przerobilem w ostatnim czasie i sonki zostały. wziąłem Sony wf-1000xm4 rzeczywiście ładnie grają , polecas jakieś ustawienia equalizera itp? Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 26 Października 2021 Udostępnij Napisano 26 Października 2021 U mnie grają z Samsunga s20 plus dodatkowo do słuchania muzyki używam tylko apple music i jest rewelka na standardowych ustawieniach. Wydaje mi się ze w moim układzie one eq nie potrzebują. Zresztą przed nimi miałem bose quietcomfort earbuds i jak byś ich nie dostrajal to i tak miały dziwna średnicę. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 27 Października 2021 Udostępnij Napisano 27 Października 2021 W dniu 25.10.2021 o 19:16, lucas-7 napisał: Sony wf-1000xm4 mam polecam. Bardzo dobry dźwięk. Świetna funkcjonalność. Chyba najniższe opóźnienia. O nc nie ma co pisać bo też daje rade. Trochę tego przerobilem w ostatnim czasie i sonki zostały. Daj znać co przerobiłeś, jestem ciekaw Dla mnie Sony są spoko, ale nie za taką cenę, może jakby jakaś promocja za 500-600zł była to jeszcze z przymróżeniem oka. Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 27 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2021 16 godzin temu, lucas-7 napisał: U mnie grają z Samsunga s20 plus dodatkowo do słuchania muzyki używam tylko apple music i jest rewelka na standardowych ustawieniach. Wydaje mi się ze w moim układzie one eq nie potrzebują. Zresztą przed nimi miałem bose quietcomfort earbuds i jak byś ich nie dostrajal to i tak miały dziwna średnicę. równo schodzi ci bateria ze słuchawek? testuje teraz i u mnie czasami jest różnica aż 20% lewa miała 30 a prawa już 10% , może wadliwe trafiłem . moje soniaki okazały się wadliwe niestety zaczęły trzeszczeć -,- . 21 godzin temu, FreeQ napisał: Albo poczekaj na dostępność Soundcore Liberty 3 Pro Wiesz może kiedy będą dostepne w polskich sklepach? Cytuj Link to post Share on other sites
rulezblood 0 Napisano 27 Października 2021 Udostępnij Napisano 27 Października 2021 13 godzin temu, FeX napisał: Daj znać co przerobiłeś, jestem ciekaw Dla mnie Sony są spoko, ale nie za taką cenę, może jakby jakaś promocja za 500-600zł była to jeszcze z przymróżeniem oka. Cześć.Coś ciekawszego możesz polecić? Zastanawiam się nad wcześniej wspomnianymi a modelem SENNHEISER Momentum True Wireless 2. Poprzednio miałem pamu t6 slide ale w żadnych gumkach nie leżały mi dobrze w uchu, po godzinie ich noszenia uszy bolały okropnie. Do tego spory nadmiar basu (jak dla mnie) no i to duże nieporęczne etui. Teraz mam jabre elite 75t active i niby ok ale brak anc (jest tylko pasywna izolacja), brak kodeku aptx i dość duże rozmiary skłaniają mnie do poszukania czegoś innego. Budżet podobny jak autora tematu. Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 28 Października 2021 Udostępnij Napisano 28 Października 2021 18 godzin temu, GALAXYZ napisał: równo schodzi ci bateria ze słuchawek? testuje teraz i u mnie czasami jest różnica aż 20% lewa miała 30 a prawa już 10% , może wadliwe trafiłem . moje soniaki okazały się wadliwe niestety zaczęły trzeszczeć -,- . Wiesz może kiedy będą dostepne w polskich sklepach? Nie. Trzeba zapytać w sklepach które mają w ofercie poprzednią wersję. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 28 Października 2021 Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Scarbir.com sobie poczytajcie, sporo modeli w rozsądnych cenach sobie gostek testuje. Ja akurat sprawdzałem póki co TWSY z listy do 50$ i 100$ i nie zawiodłem się na nich, a recenzje okazały się być obiektywne i bez przekłamań. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 28 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2021 8 godzin temu, FeX napisał: Scarbir.com sobie poczytajcie, sporo modeli w rozsądnych cenach sobie gostek testuje. Ja akurat sprawdzałem póki co TWSY z listy do 50$ i 100$ i nie zawiodłem się na nich, a recenzje okazały się być obiektywne i bez przekłamań. Czytałem , Sony oddałem na reklamacje sporo problemów. Z nimi było jak dalej będą z nimi problemy to wezmę Soundcore Liberty 3 Pro , zaciekawiły mnie te słuchawki chętnie bym ich sprawdził i miałbym już jakieś porównani e do tych droższych dokanałowych słuchawek . Rzeczywiście trochę się pospieszyłem myślę że na obecną chwilę wziąłbym Soundcore, no ale cóż najwyżej będzie jakieś porównanie. Dzięki za link Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 28 Października 2021 Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Z tws miałem jeszcze sony wf-1000xm3. Natomiast byłem kiedyś w CT i tam właśnie porównywałem 1000xm4 z airpods pro, jabra 85t, bose qc earbuds . W wakacje chodziłem jeszcze z zestawem fiio fh7 z qudelix 4k i kablem zbalansowany więc jakieś tam odniesienie mam. Dla mnie sonki grają najmniej drażniącym dziwekiem który dodatkowo jest pełny i wyrazisty. Trochę nie podoba mi się scena która jest usytulowana z tyłu głowy a ja lubię z przodu.Ja z nimi nie mam problemów. Dobrze działa zarówno sterowanie ręczne jak i głosowe. Procent baterii schodzi równo z każdej słuchawki. Inna sprawa że mało kiedy naładowanie słuchawek spada poniżej 100%. Jedna ważna kwestia ja tych słuchawek używam z gumkami nie piankami z zestawu. Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 28 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2021 (edytowane) Godzinę temu, lucas-7 napisał: Z tws miałem jeszcze sony wf-1000xm3. Natomiast byłem kiedyś w CT i tam właśnie porównywałem 1000xm4 z airpods pro, jabra 85t, bose qc earbuds . W wakacje chodziłem jeszcze z zestawem fiio fh7 z qudelix 4k i kablem zbalansowany więc jakieś tam odniesienie mam. Dla mnie sonki grają najmniej drażniącym dziwekiem który dodatkowo jest pełny i wyrazisty. Trochę nie podoba mi się scena która jest usytulowana z tyłu głowy a ja lubię z przodu. Ja z nimi nie mam problemów. Dobrze działa zarówno sterowanie ręczne jak i głosowe. Procent baterii schodzi równo z każdej słuchawki. Inna sprawa że mało kiedy naładowanie słuchawek spada poniżej 100%. Jedna ważna kwestia ja tych słuchawek używam z gumkami nie piankami z zestawu. I co lepiej na gumkach? Bo mam możliwość zakupu spinfit 360 , podobno są dobre , jakieś zauważalne zmiany? 5 minut temu, GALAXYZ napisał: I co lepiej na gumkach? Bo mam możliwość zakupu spinfit 360 , podobno są dobre , jakieś zauważalne zmiany? ja raczej zostanę przy Sony a jak już to zobaczę jeszcze te Soundcore , bose odpadają , a jakbyś miał porównać głośność Sony i bose QC to jak wypadają? , @FeX @lucas-7 Edytowane 28 Października 2021 przez GALAXYZ Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 28 Października 2021 Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Bose przy wyższej głośności zaczynają charczeć. Sonki trochę stają się ostre i gubią delikatnie detal. Ja ich używam z symbian w peel. Kiedyś je kupiłem do innych doków i pasują. Planuję nabyć jakieś spin fit bo one zabierają trochę bassu i poprawiają przestrzeń. Jedna ważna sprawa to przynajmniej u mnie większy rozmiar gumek lepiej trzyma w uchu. Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 29 Października 2021 Udostępnij Napisano 29 Października 2021 No i wszystko rozchodzi się o preferencje. Dla mnie przykładowo sony nie są warte więcej niz 400zl. Nawet LDAC ich nie ratuje. Bas nich nie ma żadnej precyzji jest po prostu obły, zalewa średnicę. Piszę to właśnie w odniesieniu do AirPods Pro. Szczególnie to slychac w klasycw Hip-Hopu. Oszem jest EQ, ale ma swoje granice a dwa dla mnie słuchawki mają grać z pudełka Ja jakbym szukal cieplejszego grania to bym kupił 1more true wireless anc. Bas w nich ma lepszą kontrolę, chetniej sięga subbassu(jak na możliwości takich doków). Góra bardziej detalicza z naprawdę spoko sceną Ale to przez to że siedzi tam dynamik i armatura. ANC też spoko, akurat nie poziom Sony. Ale też bardzo ok. Sam osobiście czekam na Soundcore i kusi mnie jeszcze https://smartniej.pl/gadzety/tws-1-sluchawki-od-inzyniera-sennheiser/ te mogą być dobre. Robione przez gościa co stroil Sennheisery HD580 i HD800. Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Zamówiłem Liberty 3 pro zobaczymy czy wart są 700zł , Soniaki drugi raz poszły na reklamacje , szwankuje ładowanie i trzaski przy odtwarzaniu muzyki ;x Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Daj znaka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 16 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) będę miał porównanie . pierwsze wrażenie, biją na głowę soniaki biorąc pod uwagę cena/jakość , dzęki @FeX , Wysokie tony są wyraziste i basik elegancki, nie zagłusza średnicy jak w sony. zobaczymy jak będzię po dłuższym czasie. https://zapodaj.net/b8411a85abcb7.jpg.html Edytowane 16 Grudnia 2021 przez GALAXYZ Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 W dniu 16.12.2021 o 15:26, GALAXYZ napisał: będę miał porównanie . pierwsze wrażenie, biją na głowę soniaki biorąc pod uwagę cena/jakość , dzęki @FeX , Wysokie tony są wyraziste i basik elegancki, nie zagłusza średnicy jak w sony. zobaczymy jak będzię po dłuższym czasie. https://zapodaj.net/b8411a85abcb7.jpg.html Soundcore Liberty 3 pro ma trochę większe opóźnienia niż Sony . Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Upewnij się ze pracują na kodeku LDAC. Sony wymusza to swoją apka, nie wiem jak z Liberty 3. Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 20 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 pracują na LDAC. ładnie brzmią i wogóle, ale mają ogromnego laga , sony wogole nie ma opóznienia , w Liberty jest taki lag ze nadają sie tylko do słuchania muzyki, chyba ze jakiś update wprowadzą. albo może to wina mojego Xiaomi Redmi Note 10 pro. Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Dziwne takie rzeczy nie powinny występować. Włącz opcje programisty w telefonie(na niecie będzie napisane jak to zrobić). Potem tam zjedz na dół to zakładki związanej z BT i upewnij się że telefon wymusza LDAC i będą też tam opcje z transmisją danych. No i prawda czy apka do słuchawek ma najnowszy firmware. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Dziwne takie rzeczy nie powinny występować. Włącz opcje programisty w telefonie(na niecie będzie napisane jak to zrobić). Potem tam zjedz na dół to zakładki związanej z BT i upewnij się że telefon wymusza LDAC i będą też tam opcje z transmisją danych. No i prawda czy apka do słuchawek ma najnowszy firmware.Ldac ma 3 opcjęConectionStandardQuality Ta ostatnia drastycznie zwiększa jakość kosztem zasięgu i opóźnień. Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 20 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 opóznienia takie same , LDAC był już ustawiony , jedynie co się poprawiła to jakość dzwięku jak zmieniłem na max quality Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Ja mam ldac w audeze MOBIUS i podpięte pod tv zero opóźnień. Przy tel i quality opóźnienie jest widoczne Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts