mpelak1 0 Napisano 16 Października 2021 Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Witam. Przychodzę z problemem, który doprowadza mnie do szału. Żadna gra którą posiadam na komputerze nie potrafi chodzić nawet na płynnych 60 FPS. Od Minecrafta po Fortnite czy GTA V, Overwatch i CS:GO. Każda ma koło 55 latających nawet na 30 Fps. Jest to okropne bo gdy np strzelam w Counter Strike to dostaje spadków czy też w fortnite. Powiecie mi co zrobić? Próbowałem przeinstalować sterowniki karty graficznej czy też aktualizować, używać boosterów czy innych i nic! Błagam o pomoc bo nie wiem co zrobić a sprzęt nie jest najgorszy ;/ Procesor: AMD FX-8320 Płyta główna: ASRock 970 Pro3 R2.0 Pamięć Ram: 8 GB = Kingston 4GB , Samsung 4GB Karta Graficzna: GTX 1050 Msi Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14069 Napisano 16 Października 2021 Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Podaj markę i moc zasilacza. Pokaż screen z HWInfo64 zakładka Sensors [cała!] po ok 10 min gry. Daj też screen z CrystalDiskInfo, a zanim go dasz zmień Funkcje -> Funkcje Zaawansowane -> Wartość RAW -> 10 [Dec] Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 17 Października 2021 Udostępnij Napisano 17 Października 2021 Sprzęt leciwy. Raczej słaby. 1. W jakiej rozdzielczości i na jakich ustawieniach graficznych grasz? 2. W jakich bankach masz ram - tryb dual Channel jest aktywny? (sprawdź w instrukcji jak zamontować ram aby działał dual Channel) 3. System na ssd czy hdd? Obniż detale/rozdzielczosc i zobacz czy będzie poprawa. Sprzęt radzej do 720p i low aby grać w stałych 60fps. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 18 Października 2021 Udostępnij Napisano 18 Października 2021 Mam pytanie, czy taki problem masz od początku, od kiedy posiadasz ten komputer? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawian 2 Napisano 20 Października 2021 Udostępnij Napisano 20 Października 2021 Ja na starym komputerze, miałem +/- 80 fps w CS go. Amd athlon dual core, 4gb ram, gtx 630, 2,7 ghz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts