zwolay 26 Napisano 10 Października 2021 Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Witam-poszukiwany zestaw dla 2 osób do nagłośnienia ich głosów na konferencjach,prezentacjach itd. Pewnie w grę będą wchodzić jakieś mikroporty(?) Jak ugryźc ten temat? Na co zwracac uwagę? Musi byc w miarę tani ale i niezawodny bo sprzęt będzie wykorzystywany 5 dni w tygodniu po 4-5 godzin....bardzo proszę o jakiekolwiek infomacje- nawet nie wiem jakie powinny byc składniki takiego zestawu-dziękuję ! Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 10 Października 2021 Udostępnij Napisano 10 Października 2021 A co jest tym nagłośnieniem? My do nagrywania YT w dwie osoby używamy zestawu Boya BY-WM8 Pro K2 i poniżej tego bym nie schodził. Cytuj Link to post Share on other sites
zwolay 26 Napisano 10 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Tego nagłośnienia po prostu teraz nie mam ale musze za chwilę mieć.2 osoby robią prezentacje, czasem może coś tam zaśpiewają i póki co robią to bez wspomagania sprzętowego ale...jak trafią na większą salę to jest problem ze słyszalnością. No dobra-znalazłem pierwszy z brzegu opis tego zestawu -czyli są 2 nadajniki i jeden odbiornik. Każda z osób ma jeden nadajnik- a odbiornik jest wspólny dla obu osób nadających ale....co dalej? Tzn głos trafia do odbiornika i on pełni jakby fiukjcę "głośniczka"?? Czy ten sygnał jest jakoś dalej wzmacniany i przekazywany do właściwego głośnika? Sorry za głupie pytania ale serio-nie mam pojęcia co i jak Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Odbiornik ma zlacze mini-jack które podlaczasz do tego jak to okresliles nagłośnienia. Dlatego pytałem co to jest. Cytuj Link to post Share on other sites
zwolay 26 Napisano 11 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Ok0-teraz rozumiem. Tzn plan jest taki żeby wykorzystać głośniczek bluetooth z którego teraz odtwarzany jest podkłąd muzyczny itp. Jeszcze wżne pytanie- czy wszystko bedzie działac jeśli JEDNOCZEŚNIE do tego głośniczka podłączę odbiornik mikroportu a z telefonu będzie szedł podkład (telefon połączony z głośniczkiem przez bluetooth) ? Czy jedno nie będzie się "gryzło"" z drugim? Czy wtedy to co móimy do mikrofonu jest słyszalne? Pytam bo chcę unmniknąć kupna drugiego głośnika. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 50 minut temu, zwolay napisał: Ok0-teraz rozumiem. Tzn plan jest taki żeby wykorzystać głośniczek bluetooth z którego teraz odtwarzany jest podkłąd muzyczny itp. Jeszcze wżne pytanie- czy wszystko bedzie działac jeśli JEDNOCZEŚNIE do tego głośniczka podłączę odbiornik mikroportu a z telefonu będzie szedł podkład (telefon połączony z głośniczkiem przez bluetooth) ? Czy jedno nie będzie się "gryzło"" z drugim? Czy wtedy to co móimy do mikrofonu jest słyszalne? Pytam bo chcę unmniknąć kupna drugiego głośnika. Zapomni o nagłośnieniu sali jakiejkolwiek głośnikiem bt żeby było wyraźnie słychać mowę. Chyba że mówimy o jakimś wielkim klocku. Żaczek żaden głośnik bt nie będzie działał z dwóch źródeł tak jak z by i wejścia AUX jednocześnie albo jedno albo drugie. Potrzebujesz mixer audio i do tego aktywna kolumnę drugą dźwięku wpinasz w mixer masz na nim regulacje głośności poszczególnych źródeł dźwięku i to wpinasz w kolumnę aktywna lub dwie. Cytuj Link to post Share on other sites
zwolay 26 Napisano 11 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Chodzi o to by zestaw był maksymalnie mobilnby, lekki i mały.No i tani of kors. Czyli -jak rozumiem-jest techniczna możlwość podłączenia po kablu (z mirkoportu) i przez bvluetooth (z telefonu) ale wtedy nie mogą te źródła działać na raz? Czyli jak rozumiem -albo leci muzyczka w tle, albo mówimy do mikrofonu-nigdy obie rzeczy na raz bo niczego nie będzie słychać?? Dobrze myślę? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Chodzi o to by zestaw był maksymalnie mobilnby, lekki i mały.No i tani of kors. Czyli -jak rozumiem-jest techniczna możlwość podłączenia po kablu (z mirkoportu) i przez bvluetooth (z telefonu) ale wtedy nie mogą te źródła działać na raz? Czyli jak rozumiem -albo leci muzyczka w tle, albo mówimy do mikrofonu-nigdy obie rzeczy na raz bo niczego nie będzie słychać?? Dobrze myślę? W tych głośnikach które znam tak to działa.(Mobilny. Głośny. Lekki. Tani ) wybierz dwa xD Jedyna tania opcja jaka przychodzi mi do głowy to jakiś pazdziezowy głośnik do karaoke z dwoma microfonami w komplecie manta coś takiego miała jak dobrze pamiętam. Będzie w miarę mobilnie będzie tania ale z jakością to tak może być różnie. Jeszcze pytanie ile osób ma być na "widowni" Lepsze rozwiązanie to jakiś głośnik aktywny od behringera będzie w miarę tanio i dość solidnie . Mają tam parę wynalazków do takiego zastosowania. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalkahttps://musiccenter.pl/sklep/naglosnienie/kolumny-akumulatorowe/behringer-mpa200bt/Masz to idealnie pasuje do twojego opisu tylko że ma tylko jeden mic ale pewnie mają takie z 2 lub drugi można podpiąć. Piszczasz muzę z bt i gadasz przez mic spełnia wszystkie założenia. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
zwolay 26 Napisano 11 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2021 no właśnie-ale o cholerstwo kosztuje 3 razy więcej....najlepiej jakby wszystko ogarnąć tym głośniczkiem bluetooth.... Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 no właśnie-ale o cholerstwo kosztuje 3 razy więcej....najlepiej jakby wszystko ogarnąć tym głośniczkiem bluetooth....Nie dasz rady bo to tak działać nie będzie chyba że masz talent. I napiszesz sobie apke która będzie zbierała dźwięk z microfonu w tel i razem z muzyką puszczała na głośnik bt. W sumie najtańsza opcją tylko poświęcić trochę czasu na naukę pisania aplikacji xD Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
zwolay 26 Napisano 11 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2021 No ale powiedzcie mi jeszcze jedno: czy jeżli podłączę to wszystko na raz do głośniczka bluetooth (muzyczę z telefonu bezprzewodowo a odbiornik mikroportu kabelkiem) to czy na dzień dobry jedno ograniczna drugie? Tzn czy sam fakt wpięcia / podłączenia tych dwóch urzadzeń skazuje taką operację na porażkę? Czy np można się ratowac tak że na raz wykorzystuję TYLKO gadkę z mikrofonu lub TYLKO muzyczkę -ale nie jednocześnie? Chodzi o to czy jest to ograniczenie już na poziomie sprzętu czy nie- czy np jeśli będzie tylko sama gadka przez mikrofon a jednocześnie nie będzie włączona muzyka -to czy to zadziała i ma ręce i nogi? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 W tych głośnikach s którymi miałem styczność jeśli wpinasz kabel AUX z automatu odpina bt. Więc żeby działało znowu bt musisz wypiąć kabel AUX i połączyć się na nowo z głośnikiem.I to będzie tak działać w ponad 90% głośniczków bt poza tym jak już pisałem zwykły mały głośniczek bt nada się do mówienia do max 6 osób jak ich posadzisz w koło a głośnik dasz na środku. Od początku ten pomysł jest skazany na porażkę Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 O jakim metrażu i jak dużej widowni W ogóle mowa? Jak ma być tanio to faktycznie jak Black pisze - zestaw do karaoke. Ale tu nie pomogę, nie moja działka. Cytuj Link to post Share on other sites
zwolay 26 Napisano 11 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Ano metraż jest zmienny.....ten zestaw ma służyć jako pomocc i pewne "podbicie" naturalnego głosu z którego te osoby korzystają na co dzień. Czyli -żeby zamiast mówić ;podniesionym głosem można było mówić normalnie....a konkretnie no nie wiem- 30 m kwadratowych? 40? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Ano metraż jest zmienny.....ten zestaw ma służyć jako pomocc i pewne "podbicie" naturalnego głosu z którego te osoby korzystają na co dzień. Czyli -żeby zamiast mówić ;podniesionym głosem można było mówić normalnie....a konkretnie no nie wiem- 30 m kwadratowych? 40? To i tak ci ludzie będą mówic głośniej i wyraźniej niż jakiś tani głośnik bt Cytuj Link to post Share on other sites
zwolay 26 Napisano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2021 No nie wiem...zawsze jakieś wspomaganie wspomoże... chodzi o to by im głos nie wysiadł na amen po paru dniach. chyba robię tak że kupię ten polecany zestaw Boya , podłączę do tego co mam a jak nie zda to egzaminu to dokupię jakiś głośnik(napiszcie czy może to być jakaś zwykłą kolumienka czy nie-prosze o linka żebym nie kupił czegoś co się nie przyda) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts