Pejo_ 11 Napisano 4 Października 2021 Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Po zainstalowaniu przeglądarki, nie mogę wczytywać niektórych stron. Strona się nie wyświetla a komunikat się pojawia taki Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia. Podczas łączenia z serwerem "zasobygwp.pl" wystąpił błąd. Nie można nawiązać bezpiecznego połączenia : brak wspólny algorytmow szyfrowania KOD BŁĘDU: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP Wpisałem ten kod w Google żeby zobaczyć jak ten problem rozwiązać i jest mnóstwo filmików na YT że niby trzeba wejść w przeglądarkę w about.config i zmieniać z false na true, ale to nic nie pomaga. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem ?? Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Sprawdź Ustawienia- Prywatnośc i bezpieczeństwo - i na samym dole Bezpieczeństwo i "zaznaczenia" przy 1) Ochrona przed oszustwami i niebezpiecznym oprogramowaniem 2) Certyfikaty 3) Tryb używania wyłącznie protokołu HTTPS Cytuj Link to post Share on other sites
Pejo_ 11 Napisano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Dalej nic, próbowałem wszystko co możliwe wyłączyć w ustawieniach przeglądarki i nie dalej nie pomogło Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 6 Października 2021 Udostępnij Napisano 6 Października 2021 https://www.ssllabs.com/index.html Sprawdź sobie stronę (test your server), z którą masz problemy — ewentualnie zrób test przeglądarki (test your browser). Cytuj Link to post Share on other sites
Pejo_ 11 Napisano 6 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Zrobiłem test który nie mogę wczytać i wyszło mi w żółtym kwadracie litera B. Certificate na zielono 100 Protocol Support na żółto 70 Key Exchange na zielono 90 Cipher Strength na zielono 90 test your browser zrobiony i Protocol Support na zielono wynik- Your user agent has good protocol support. Nie wiem czy to jakoś pomoże, ale problem mam dokładnie z jedna strona tzn od Steam. W celu zresetowania hasła, muszę aktywować link który steam wysyła mi na pocztę ale nie mogę go otworzyć z powodu tego kodu KOD BŁĘDU: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP Cytuj Link to post Share on other sites
Yokai 104 Napisano 9 Października 2021 Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Na innej przeglądarce typu GoogleChrome także masz taki sam problem? Cytuj Link to post Share on other sites
Pejo_ 11 Napisano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2021 Też. Druga strona z jaką mam problemy to oficjalna strony ninvida, mam konto na tej stronie i w celu zalogowania się, wysyłają mi na pocztę link w który muszę kliknąć w celu potwierdzenia konta i lipa. Ten sam błąd się pojawia, ktoś mi zasugerował że może to dostawca internetu w jakiś tam sposób blokować ale nie wydaje mi się. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts