wrobel_krk 2185 Napisano 13 Września 2021 Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Ale ten ram może być sprawny musiałbyś sprawdzić w innym kompie, ale na początek bym popróbował z innymi ustawieniami. Z gwarancją nie wiem, musisz poczytać na stronie producenta Cytuj Link to post Share on other sites
Pejo_ 11 Napisano 13 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Spróbuję najpierw zjechać z taktowaniem pamięci, tylko jest problem bo jeśli są wpięte dwie kości, to nawet nie da się do biosu wejść,czarny ekran i nic się nie da zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 13 Września 2021 Udostępnij Napisano 13 Września 2021 To nie zrozumiałem do końca, w takim razie jeszcze na tej jednej kości możesz przywrócić bios do domyślnych ustawień i wtedy włożyć 2 kość i zobaczyć czy wystartuje. A na jednej i drugiej kości pojedynczo działa? Bo może jedna kość uwalona i wtedy na gwarancję. Cytuj Link to post Share on other sites
Pejo_ 11 Napisano 13 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2021 (edytowane) Już wyjaśniam. Jak jest wsadzona jedna kość, to komputer działa ale przy wyłączonym profilu xpm i nie świeci się dioda VGA. Jak włączę profil xpm, to się świeci dioda VGA na płycie przy jednej kości pamięci ale komputer działa tak na 80% bo dźwięk mi zanika. Próbowałem podmienić kości myśląc że jedna jest uwalona i efekt końcowy jest taki sam. Jak są wsadzone obydwie kości pamięci, to się świeci dioda na płycie i czarny ekran, nic się nie da zrobić, nawet wejść do biosu. Edytowane 13 Września 2021 przez Pejo_ Cytuj Link to post Share on other sites
GOZER 5 Napisano 6 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 Wieczysta gwarancja to fajna nazwa ale w praktyce oznacza 10 lat o ile masz dowud zakupu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts