Skocz do zawartości

Pomoc z kartą graficzną i kupno nowej,potrzebna szybka pomoc

Recommended Posts

2 godziny temu, sznib napisał:

Hmm, a może by naprawić tego R9 280? Na pewno będzie taniej niż kupno nawet używki.

Jest taki gościu, Forest co karty naprawia. Tylko on zawsze jest tak zawalony robotą ze trochę by trzeba było poczekać.

Forest już parę miesięcy temu mówił, że nie bierze żadnych starszych radków na stół.

Ale ja nie znam się na uzywkach,nie mam czasu patrzeć promocji tak jak wy ze się znacie na tym

Ale ja i tak nie będę gral w zadne call of duty,assasiny itd bo mnie to nie interesuje. Najwyżej Gta nowe jak kiedyś wyjdzie i forza i to wszystko bo pes,fifa,nba nie ma takich wymagan. A kase mam od rodziców

Edytowane przez krzysiulos
19 minut temu, krzysiulos napisał:

A kase mam od rodziców

21 minut temu, pendzel_3 napisał:

nie zmienia to tematu opłacalności

Nie ciągnij tematu przez kolejne 2 strony, wszystko już ci wyjaśniono. Widzę jeszcze jedną opcję: sprzedaj komputer i PS4, dorzuć trochę kasy od rodziców i kup PS5 albo nowego Xboxa. Obecnie ceny kart są idiotyczne a ich dostępność marna, to nie jest czas na kupowanie gpu.

Dowiedziałem się tyle że tamtej oferty juz nie ma i ogólnie byłby problem z wmontowaniem jej w mojego pc wiec niestety muszę szukać takiej samej ale używanej albo innej używanej by przetrwac kilka miesięcy w nadziei ze cos ceny spadna albo skladac nowego kompa tylko ze oni robia kompa za 3tysie bez doliczenia grafiki.. jest jeszcze niby w dobrej cenie składak za 4800 na xkomie. Ale nie wiem czy warto. Najwyżej podrzucę link i ocenicie https://www.x-kom.pl/p/642147-desktop-x-kom-ho-300-r5-3600-16gb-500-gtx1660s-w10x.html

13 minut temu, sznib napisał:

Ło matko! Mój sprzęcik z sygnatury lepszy, a dałem mniej niż połowę z tego.

To że dałeś nie znaczy że za tyle dziś byś kupił. Za połowę pewnie samą kartę. Więc jakie to ma znaczenie?

Lepiej podaj coś lepszego dla niego.

3 minuty temu, korzychxp napisał:

To że dałeś nie znaczy że za tyle dziś byś kupił.

To oczywiste. Ale to tylko dowodzi jakie się cyrki porobiły na rynku.

4 minuty temu, korzychxp napisał:

Lepiej podaj coś lepszego dla niego.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/pny-geforce-rtx-2060-6gb-xlr8-gaming-oc-gddr6

Używka na gwarancji. Na chwile obecną dobra cena, choć 2x więcej niż rok temu chodziły. Ale 1400pln taniej niż mu gość z serwisu proponował.

Karta nie wejdzie,musze miec jakas okolo 28 cm dluga z 3 gb pamięci do max 600 zl na przetrzymanie i tyle.. pomozecie? Oczywiście uzywki. Bo niestety w moja bude moze nic z nowości nie wejść

https://allegrolokalnie.pl/oferta/karta-graficzna-msi-280x-r9-radeon-oc-edition taka znalazłem ,w podobie do mojej trochę krótsza przy czym nie wiem czy pasowalaby do mojej płyty głównej. Da się to jakoś sprawdź?

Jeżeli dobre książki mi zostały od plyty glownej to jest to lga1150 b85m-d3h I tu pytanie czy  ta karta która podalem z allegro lokalnie poszłaby na tej płycie? Koles napisal ze gral na niej moze 2 lata, teraz prowadzi tylko bloga i przeglada internet. Miala byc dla synów ale się wyprowadzili. Wyglada okej wg.was?

Posłuchaj zbiku90 , miałem kartę podobną do twojej , hd7950 czyli to samo co r9 280 tylko inna nazwa (starsza generacja)  . Miałem też gtx970 te karty dzieli przepaść w osiągach i kulturze pracy , a nawet bym powiedział żywotności .  

Edytowane przez jakub1t
7 minut temu, krzysiulos napisał:

pochodzi mi z 2 lata?

Tzn. obstawiał bym , że masz 90% szans na to że 970 pochodzi 2 lata , i 60% szans na to że r9 280x tyle wytrzyma . Gwarancji nikt Ci nie da , bo nawet sprzęty ze sklepu potrafią być już uszkodzone .

Jak by coś z tą gtx 970 było nie tak to  allegro "dba o bezpieczne zakupy" https://allegro.pl/dla-kupujacych/program-ochrony-kupujacych/info

jak to działa to nie wiem i mam nadzieję , że nie będę musiał sprawdzać , sam czekam na gtx780ti i zero odzewu na razie  po wpłaceniu kasy :(

Edytowane przez jakub1t