wrobel_krk 2185 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 U naszych biednych sąsiadów za tyle kupisz rtx 3060: https://www.alternate.de/ASUS/GeForce-RTX-3060-DUAL-OC-V2-LHR-Grafikkarte/html/product/1756796 Cytuj Link to post Share on other sites
Noritsu 27 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 2 godziny temu, sznib napisał: Hmm, a może by naprawić tego R9 280? Na pewno będzie taniej niż kupno nawet używki. Jest taki gościu, Forest co karty naprawia. Tylko on zawsze jest tak zawalony robotą ze trochę by trzeba było poczekać. Forest już parę miesięcy temu mówił, że nie bierze żadnych starszych radków na stół. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 W sumie jeśli nie grasz w strzelanki ani strategie to można też rozważyć Xboxa Series X, albo nawet S . Tylko problem będzie z grami bo większość trzeba by kupić ponownie. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Mam ps4 slim wiec konsoli juz nie chce, ja i tak jakby place 1700 bo mi ktos tysiaka dorzuca Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Jak już chcesz przepłacić to kup chociaż 6600xt, ja bym jak wyżej kupuj używkę na przeczekanie do grania: https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/Sapphire-Radeon-RX-6600-XT-Nitro-8GB-GDDR6-RAM-Karta-graficzna/2985210 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 44 minuty temu, krzysiulos napisał: place 1700 bo mi ktos tysiaka dorzuca wróżka zębuszka? nawet gdyby to i tak nie zmienia to tematu opłacalności chyba że lubisz kasę w błoto ładować. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Ale ja nie znam się na uzywkach,nie mam czasu patrzeć promocji tak jak wy ze się znacie na tym Ale ja i tak nie będę gral w zadne call of duty,assasiny itd bo mnie to nie interesuje. Najwyżej Gta nowe jak kiedyś wyjdzie i forza i to wszystko bo pes,fifa,nba nie ma takich wymagan. A kase mam od rodziców Edytowane 7 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 19 minut temu, krzysiulos napisał: A kase mam od rodziców 21 minut temu, pendzel_3 napisał: nie zmienia to tematu opłacalności Nie ciągnij tematu przez kolejne 2 strony, wszystko już ci wyjaśniono. Widzę jeszcze jedną opcję: sprzedaj komputer i PS4, dorzuć trochę kasy od rodziców i kup PS5 albo nowego Xboxa. Obecnie ceny kart są idiotyczne a ich dostępność marna, to nie jest czas na kupowanie gpu. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 rtx 2060 super oc albo gtx 1660 super oc, konsola też nie głupi pomysł, abonament na allegro kupisz tanio do obu konsol. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Dowiedziałem się tyle że tamtej oferty juz nie ma i ogólnie byłby problem z wmontowaniem jej w mojego pc wiec niestety muszę szukać takiej samej ale używanej albo innej używanej by przetrwac kilka miesięcy w nadziei ze cos ceny spadna albo skladac nowego kompa tylko ze oni robia kompa za 3tysie bez doliczenia grafiki.. jest jeszcze niby w dobrej cenie składak za 4800 na xkomie. Ale nie wiem czy warto. Najwyżej podrzucę link i ocenicie https://www.x-kom.pl/p/642147-desktop-x-kom-ho-300-r5-3600-16gb-500-gtx1660s-w10x.html Edytowane 7 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 36 minut temu, krzysiulos napisał: jest jeszcze niby w dobrej cenie składak za 4800 na xkomie. Ale nie wiem czy warto. Ło matko! Mój sprzęcik z sygnatury lepszy, a dałem mniej niż połowę z tego. Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 13 minut temu, sznib napisał: Ło matko! Mój sprzęcik z sygnatury lepszy, a dałem mniej niż połowę z tego. To że dałeś nie znaczy że za tyle dziś byś kupił. Za połowę pewnie samą kartę. Więc jakie to ma znaczenie? Lepiej podaj coś lepszego dla niego. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 3 minuty temu, korzychxp napisał: To że dałeś nie znaczy że za tyle dziś byś kupił. To oczywiste. Ale to tylko dowodzi jakie się cyrki porobiły na rynku. 4 minuty temu, korzychxp napisał: Lepiej podaj coś lepszego dla niego. https://allegrolokalnie.pl/oferta/pny-geforce-rtx-2060-6gb-xlr8-gaming-oc-gddr6 Używka na gwarancji. Na chwile obecną dobra cena, choć 2x więcej niż rok temu chodziły. Ale 1400pln taniej niż mu gość z serwisu proponował. Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 I tylko odbiór osobisty, brak zdjęcia, może być średnio z legitnością gościa. A co do wyżej, to nie ma co mówić że coś tam kiedyś się kupiło taniej, bo OPowi się mętlik zrobi. Widać, że się nie zna, a takie rzucanie mu starymi cenami nic nie da. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Jest fota karty w kompie. Zawsze można napisać i zapytać o wysyłkę. Ewentualnie: https://allegrolokalnie.pl/oferta/rtx-2060-zotac-gaming-amp Trochę drożej, ale nie 3400pln. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Karta nie wejdzie,musze miec jakas okolo 28 cm dluga z 3 gb pamięci do max 600 zl na przetrzymanie i tyle.. pomozecie? Oczywiście uzywki. Bo niestety w moja bude moze nic z nowości nie wejść https://allegrolokalnie.pl/oferta/karta-graficzna-msi-280x-r9-radeon-oc-edition taka znalazłem ,w podobie do mojej trochę krótsza przy czym nie wiem czy pasowalaby do mojej płyty głównej. Da się to jakoś sprawdź? Edytowane 7 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 41 minut temu, krzysiulos napisał: nie wiem czy pasowalaby do mojej płyty głównej Jak masz slot PCIEx x16 to zamontujesz nawet najnowszego RTXa 3090 Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Jeżeli dobre książki mi zostały od plyty glownej to jest to lga1150 b85m-d3h I tu pytanie czy ta karta która podalem z allegro lokalnie poszłaby na tej płycie? Koles napisal ze gral na niej moze 2 lata, teraz prowadzi tylko bloga i przeglada internet. Miala byc dla synów ale się wyprowadzili. Wyglada okej wg.was? Edytowane 7 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Godzinę temu, krzysiulos napisał: czy ta karta która podalem z allegro lokalnie poszłaby na tej płycie? Poszłaby. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Ok dzięki, muszę ją wziąć bo chyba nie ma innych używek co maja maks 28 cm długości i 3 gb pamięci? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Jak możesz to dołóż do gtx 970 / rx 570. Nowsze, mniej prądożerne (a przez to chłodniejsze, cichsze i żywotniejsze) i wydajniejsze. Np: https://allegrolokalnie.pl/oferta/gtx-970-msi-sprawna 27cm ma i 4gb vram. No tak na prawdę to 3,5gb 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Posłuchaj zbiku90 , miałem kartę podobną do twojej , hd7950 czyli to samo co r9 280 tylko inna nazwa (starsza generacja) . Miałem też gtx970 te karty dzieli przepaść w osiągach i kulturze pracy , a nawet bym powiedział żywotności . Edytowane 7 Września 2021 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Czyli bylaby lepsza niz ta moja co pokazalem i wg.was warto wziąć od tego gościa i pochodzi mi z 2 lata? I na moja plyte pewnie tez wejdzie. Edytowane 7 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) 7 minut temu, krzysiulos napisał: pochodzi mi z 2 lata? Tzn. obstawiał bym , że masz 90% szans na to że 970 pochodzi 2 lata , i 60% szans na to że r9 280x tyle wytrzyma . Gwarancji nikt Ci nie da , bo nawet sprzęty ze sklepu potrafią być już uszkodzone . Jak by coś z tą gtx 970 było nie tak to allegro "dba o bezpieczne zakupy" https://allegro.pl/dla-kupujacych/program-ochrony-kupujacych/info jak to działa to nie wiem i mam nadzieję , że nie będę musiał sprawdzać , sam czekam na gtx780ti i zero odzewu na razie po wpłaceniu kasy Edytowane 7 Września 2021 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Ok, dzięki za pomoc. Zobacze co się uda zrobic Czytam opinie z xkom z przed 5 lat i niby niektóre mialy piszczace cewki Edytowane 7 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts