Stinar23 0 Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Cześć, kilka dni temu zleciłem serwisowi w moim mieście wymienienie klawiatury w laptopie Asus Vivobook s14, ponieważ kilka liter nie działało albo trzeba było długo wciskać, żeby dostać jakąś reakcję. Wszystko ładnie, otrzymałem sprzęt z powrotem, ale wczoraj i dzisiaj przytrafiła mi się sytuacja, że jak naciskałem lewy ctrl to nagle laptop gasł. Nie dało się go potem włączyć, w ogóle nie reagował na włącznik, a diody na boku laptopa się nie świeciły, tak samo po podłączeniu ładowarki. Dopiero rozkręcenie laptopa, odłączenie baterii i przytrzymanie włącznika przez kilkanaście sekund pomogło i mogłem go znowu uruchomić. I teraz moje pytanie... jest to wina nowej klawiatury, serwisant coś popsuł czy może to jakiś nowy problem? Nie widzi mi się płacenie za diagnozę sprzętu, no chyba, że oddam laptopa na gwarancję do tego serwisanta, ale także nie wiem czy można na podstawie mojego opisu usterki tego żądać. Dodam także, że przed wymianą klawiatury to się nie zdarzało, a teraz już drugi raz po kilku godzinach spokojnej pracy laptopa. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Zanieś gościowi co klawiaturę wymieniał. BTW wymieniana była bo był zalany? Cytuj Link to post Share on other sites
Stinar23 0 Napisano 4 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Na szczęście nie, chyba po 4 latach częstego używania po prostu się zepsuła. Litera p, strzałki góra i dół oraz esc bardzo często nie działały. Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Ach te serwisy Jak sam nie zrobię i nie zepsuję, to nigdzie nie oddam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts