Skocz do zawartości

Bezprzewodowe solidne słuchawki do gier

Recommended Posts

Szukam jakichś dobrych słuchawek do gier. Przeglądałem ofertę x-komu, morele i komputronika ale nie jestem przekonany do żadnej z konstrukcji. Mam nadzieje że Wy będziecie mi w stanie pomóc podjąć decyzję albo utwierdzić mnie w przekonaniu że muszę zrezygnować z części wymagań.

Do dziś używam Corsair HS70, które kupiem na jakiejś promocji i byłem względnie zadowolony. Jednak z biegiem czasu bateria uległa znacznej degradacji i obecnie trzymają tylko około 2h. Mógłbym spróbować wymienić akumulatorek, koszt takiego to ok. 50zł, ale że jestem człowiekiem leniwym to postanowiłem kupić coś nowego i lepszego.

Moje wymogi to:

- bezprzewodowe, przyzwyczaiłem się do tej wygody

- solidna jakość dźwięku, wiem że nie będzie to audiofilski sprzęt (taki tylko na kablu i z solidnym źródłem), dlatego tylko na tyle na ile to możliwe

- mikrofon na pałąku - jest to dla mnie bardzo ważne, nie chcę mieć osobnego mikrofonu na biurku gdyż jest to dla mnie bardzo niewygodne, a często gram online i komunikacja jest niezbędna

- bez RGB i w miarę normalny wygląd

- super by było gdyby miały bezprzewodowe ładowanie

- cena nie gra roli

Celowo nie wrzucam tu kilku propozycji które sam znalazłem, żeby nie nastawiać nikogo na konkretne modele. I tak nie jestem przekonany do żadnej z nich.

Sam dość krótko miałem HS70 i nie wspominam ich szczególnie ciepło, może nawet nie ze względu na to jak grały, ale jak były koszmarnie niewygodne.

Rzekomo najlepsza jakość dźwięku to Audeze Penrose, ale mikrofon słaby (chyba jedyne planarne z mikrofonem i połączeniem 2.4 GHz).

Ostatnio jednak świetne oceny zbiera Corsair HS80 (nowość), ale to pewnie same sponsorowane recenzje.

• Lubię to 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...