Skocz do zawartości

Jaką kartę graficzną kupić? (4gb)

Recommended Posts

3 godziny temu, Rebelmind napisał:

Są też i tacy, co CZYTAJĄ opisy a i tak próbują kruszyć mur, bo mają parcie na towar ;)

Dokładnie , moja ostatnia sprzedaż taka była . Cena zaznaczona 1000 zł i ani grosza mniej , brak negocjacji . Wiedziałem , że i tak szybko sprzedam . To jeden się trafił zaraz po wystawieniu . Na początek dawał 600 potem 800 i zaraz jest z kasą :D i tak mnie męczył , ale w międzyczasie poszedł za 1000 który chciałem .

• Haha 1

Panowie znalazłem Rx 570 MSI za 500zł, będę ją brał (czekam na wysyłkę). Niestety gtx 970 odpada, bo dopiero niedawno ogarnąłem, że ta karta nie jest kompatybilna z moim monitorem(144hz) z Free Syncem. W grę wchodzą praktycznie wszystkie radeony oraz seria Nvidia GeForce 10xx i 20xx. Żal by było nie wziąć tego Rxa za taką cenę

ps. tutaj fotki tego rxa, stan bardzo dobry i sprawny. Gość też nie kumaty z ceną, tym razem na moją korzyść

1.webp 2.webp 3.webp 4.webp

Edytowane przez VeGooooo
35 minut temu, VeGooooo napisał:

Panowie znalazłem Rx 570 MSI za 500zł, będę ją brał (czekam na wysyłkę). Niestety gtx 970 odpada, bo dopiero niedawno ogarnąłem, że ta karta nie jest kompatybilna z moim monitorem(144hz) z Free Syncem. W grę wchodzą praktycznie wszystkie radeony oraz seria Nvidia GeForce 10xx i 20xx. Żal by było nie wziąć tego Rxa za taką cenę

ps. tutaj fotki tego rxa, stan bardzo dobry i sprawny. Gość też nie kumaty z ceną, tym razem na moją korzyść

1.webp 85 kB · 8 pobrań 2.webp 52 kB · 3 pobrania 3.webp 90 kB · 2 pobrania 4.webp 77 kB · 4 pobrania

Tak nieśmiało zapytam, gdzie realizowana będzie transakcja? Cena karty jak za uszkodzoną i tu włącza się już lampka czerwona.

Na olx, wysyłka za pobraniem

ps. zobaczymy czy uszkodzona, tak na prawdę na olx nigdy nie ma człowiek pewności, ale popisałem chwilę i mam wrażenie, że wszystko ok. We gonna see.

ps. Chyba jakiś młodszy sprzedawca. Pewnie zobaczył na rachunku, że kupił za 650zł jakiś czas temu i nie sprawdzał cen w necie. Cytuję "A z kąt pan jest"

5.png

Edytowane przez VeGooooo
W dniu 22.08.2021 o 07:00, Artok napisał:

Karta wydajniejsza od RX 570, ale czy sprzedawca postanowi ją wysłać? 

Miałem jechać do niego osobiście. Karta wisiała już 4 dni na olx. Odpisał, że aktualne. Odpisałem, że możemy się na jutro albo pojutrze omówić. Nie otrzymałem odpowiedzi. Sprawdzam po paru godzinach, zmienił cenę na 950zł :D

W dniu 22.08.2021 o 12:14, Rebelmind napisał:

A ten klient? O ile tj faktycznie 1650S...

https://allegrolokalnie.pl/oferta/karta-graficzna-gtx-1650-super-okazja

No właśnie, o ile to jest 1650s. I nie orientuję się czy free synca na tej karcie odpalę. Kojarzysz?

Edytowane przez adivxv

Na wszystkim od Pascala wzwyż (wszystkie Geforcy z 4-cyfrowym numerkiem) odpalisz FreeSync na monitorze w trybie Gsync Compatible. Jedyne pytanie pozostaje jak to będzie działać, bo niektóre monitory są dosyć kapryśne z kartami NV... 

Geforcy z serii "gtx" dodam, bo legendarny 8800 GT Ofc powstał na długo przed Gsync ;)

• Dzięki 1