Tiamina 781 Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Cześć. Nękają mnie od jakiegoś czasu z przerwami głuche telefony i nie wiem jak pajaca namierzyć gdyż są to różne numery z różnych miejscowości.Spotkał się ktoś z problemem,może wie co zrobić w takiej sytuacji i doradzi.Już nie udostępniam numeru na żadnej stronie olx itp. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17832 Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Aż tyle tych numerów, że nie można zablokować? Jak rozumiem inne połączenia są "słyszalne"? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Ciesz, że to tylko głuche telefony, a nie sapiący do słuchawki facet. To prawdopodobnie jacyś reklamiarze sprawdzający czy ktoś jest pod telefonem. Cytuj Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 (edytowane) 45 minut temu, worm napisał: Aż tyle tych numerów, że nie można zablokować? Jak rozumiem inne połączenia są "słyszalne"? Tak aż tyle tych numerów że które wrzucę na czarną listę to dzwoni ciul z nowych numerów i tak mogę bez końca wrzucać do czarnej skrzynki numery. 7 minut temu, BlackCoffe napisał: Ciesz, że to tylko głuche telefony, a nie sapiący do słuchawki facet. To prawdopodobnie jacyś reklamiarze sprawdzający czy ktoś jest pod telefonem. Dla mnie nie jest to śmieszne i zapewne dla was też nie byłoby gdy byście znaleźli się w takiej sytuacji. Przypomniałem sobie jak lata temu (było głośno jakiś czas) że ustawiali połączenia do przypadkowych osób na komputerze dla zabawy i stąd losowe numery oraz miejsca. Edytowane 12 Sierpnia 2021 przez Tiamina Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 1 minutę temu, Tiamina napisał: Dla mnie nie jest to śmieszne i zapewne dla was też nie byłoby gdy byście znaleźli się w takiej sytuacji. Mam taką sytuację na telefonie stacjonarnym, dzwonią skądś i jest albo cisza albo nagrana reklama jakieś przychodni. Co do sapiącego faceta to miałam taką sytuację z miesząc temu, zadzwonił do mnie ktoś z numeru zastrzeżonego, na moje "halo" zaczął sapać i się rozłączył by za chwilę zacząć mi wysyłać SMSy. Jak sprawdziłam w necie to typ od tego nr tel jest z tego znany, należy go olewać. Cytuj Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Chodzi o to że te numery które do mnie wydzwaniają są jednorazowe nawet nie oddzwonisz żeby zrypać ebila.Numery są różne z różnych miejscowości w Polsce np Kraków,Warszawa,Poznań itd. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Podpisywałeś ostatnio jakąś umowę i wyrażałeś jakieś zgody marketingowe? Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 To dzwoń bot, tel 1-3 sek i koniec.Wystarczy że podałeś swój numer np na fb i to wystarczy.Olał bym sprawę i blokował takie numery aż do bólu , raczej ich nie odbieraj bo może się okazać że po odebraniu naliczy ci połączenie z Zimbabwe itp.Do mnie co jakiś czas idą głucha z Maroko, Tunezji, Belgii....Kumpel kiedyś takie połączenie odebrał w pracy numer. Kanady kilka sek głuchego a na rachunku wyskoczyło że to on niby dzwonił do Kanady. Cytuj Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 (edytowane) 37 minut temu, BlackCoffe napisał: Podpisywałeś ostatnio jakąś umowę i wyrażałeś jakieś zgody marketingowe? Zgody marketingowe wyraziłem tylko operatorowi z którym jestem związany ale z nim nie mam problemów. 33 minuty temu, raiders napisał: To dzwoń bot, tel 1-3 sek i koniec. Wystarczy że podałeś swój numer np na fb i to wystarczy. Olał bym sprawę i blokował takie numery aż do bólu , raczej ich nie odbieraj bo może się okazać że po odebraniu naliczy ci połączenie z Zimbabwe itp. Do mnie co jakiś czas idą głucha z Maroko, Tunezji, Belgii.... Kumpel kiedyś takie połączenie odebrał w pracy numer. Kanady kilka sek głuchego a na rachunku wyskoczyło że to on niby dzwonił do Kanady. Też myślę że są to ustawione boty i powtórzę po raz trzeci,numery są losowe nic nie daje ich blokada bo zablokuję a pojawia się nowy numer i tak w kółko. Natomiast z naciąganiem rachunków im się nie uda bo mam na kartę. Edytowane 12 Sierpnia 2021 przez Tiamina Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts