Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć.

Nękają mnie od jakiegoś czasu z przerwami głuche telefony i nie wiem jak pajaca namierzyć gdyż są to różne numery z różnych miejscowości.Spotkał się ktoś z problemem,może wie co zrobić w takiej sytuacji i doradzi.Już nie udostępniam numeru na żadnej stronie olx itp.

45 minut temu, worm napisał:

Aż tyle tych numerów, że nie można zablokować? Jak rozumiem inne połączenia są "słyszalne"?

Tak aż tyle tych numerów że które wrzucę na czarną listę to dzwoni ciul z nowych numerów i tak mogę bez końca wrzucać do czarnej skrzynki numery.

7 minut temu, BlackCoffe napisał:

Ciesz, że to tylko głuche telefony, a nie sapiący do słuchawki facet.

To prawdopodobnie jacyś reklamiarze sprawdzający czy ktoś jest pod telefonem.

Dla mnie nie jest to śmieszne i zapewne dla was też nie byłoby gdy byście znaleźli się w takiej sytuacji.

Przypomniałem sobie jak lata temu (było głośno jakiś czas) że ustawiali połączenia do przypadkowych osób na komputerze dla zabawy i stąd losowe numery oraz miejsca.

Edytowane przez Tiamina
1 minutę temu, Tiamina napisał:

Dla mnie nie jest to śmieszne i zapewne dla was też nie byłoby gdy byście znaleźli się w takiej sytuacji.

Mam taką sytuację na telefonie stacjonarnym, dzwonią skądś i jest albo cisza albo nagrana reklama jakieś przychodni.

Co do sapiącego faceta to miałam taką sytuację z miesząc temu, zadzwonił do mnie ktoś z numeru zastrzeżonego, na moje "halo" zaczął sapać i się rozłączył by za chwilę zacząć mi wysyłać SMSy.  Jak sprawdziłam w necie to typ od tego nr tel jest z tego znany, należy go olewać.

To dzwoń bot, tel 1-3 sek i koniec.
Wystarczy że podałeś swój numer np na fb i to wystarczy.

Olał bym sprawę i blokował takie numery aż do bólu , raczej ich nie odbieraj bo może się okazać że po odebraniu naliczy ci połączenie z Zimbabwe itp.

Do mnie co jakiś czas idą głucha z Maroko, Tunezji, Belgii....

Kumpel kiedyś takie połączenie odebrał w pracy numer. Kanady kilka sek głuchego a na rachunku wyskoczyło że to on niby dzwonił do Kanady.

37 minut temu, BlackCoffe napisał:

Podpisywałeś ostatnio jakąś umowę i wyrażałeś jakieś zgody marketingowe?

Zgody marketingowe wyraziłem tylko operatorowi z którym jestem związany ale z nim nie mam problemów.

33 minuty temu, raiders napisał:

To dzwoń bot, tel 1-3 sek i koniec.
Wystarczy że podałeś swój numer np na fb i to wystarczy.

Olał bym sprawę i blokował takie numery aż do bólu , raczej ich nie odbieraj bo może się okazać że po odebraniu naliczy ci połączenie z Zimbabwe itp.

Do mnie co jakiś czas idą głucha z Maroko, Tunezji, Belgii....

Kumpel kiedyś takie połączenie odebrał w pracy numer. Kanady kilka sek głuchego a na rachunku wyskoczyło że to on niby dzwonił do Kanady.

Też myślę że są to ustawione boty i powtórzę po raz trzeci,numery są losowe nic nie daje ich blokada bo zablokuję a pojawia się nowy numer i tak w kółko.

Natomiast z naciąganiem rachunków im się nie uda bo mam na kartę.

Edytowane przez Tiamina