Skocz do zawartości

Kupie RX570 4gb

Recommended Posts

Ponad rok temu kupiłem taką kartę za chyba 650 zł o ile mnie pamięć nie myli...Dziś ktoś chciał zapłacić ok. 900 zł...Nie zgodziłem się i tyle.

Nigdy nie było sytuacji w dziejach komputeryzacji by coś po roku zdrożało...

Taka sytuacja jest chora - To nie ma nic wspólnego z uczciwym rynkiem zbytu...

21 minut temu, pawluto napisał:

Nigdy nie było sytuacji w dziejach komputeryzacji by coś po roku zdrożało...

Bezedura, na pamięciach SDRAM kiedyś była cena godzinowa, tak szły w górę jak trzęsienie ziemi zastopowało fabryki.

8 godzin temu, jakub1t napisał:

Przecież te ceny to "wy" nakręciliscie , pretensje możesz mieć do siebie :D

2 godziny temu, zbiku90 napisał:

xD Przecież to przez górników i handlarzy głównie tak ceny poje*ało. A pewnie jesteś jednym albo drugim.

spoko rozumiem ale patrząc na rynek rx570  są  po  1000-1200 ale 8gb a ja szukam 4gb 

1 minutę temu, IzoKoO napisał:

są  po  1000-1200 ale 8gb

Pokaż mi 8gb za 1000zł to może sobie kupię :D A dobra faktycznie, już się trafiają tak tanio. Ja będę miał Pulse 4GB do sprzedania, ale dopiero jak 6600xt dojedzie i przetestuję. Możesz zaproponować cenę na priv

10 minut temu, korzychxp napisał:

Wszyscy w tym jesteśmy, nie ma wyjątków i świętoszków.

No ty w spekulacji na grafikach byłeś akurat w topce z tego co widziałem tu na giełdzie :D

Żeby nie było, sam sprzedawałem kartę w marcu ale nie narzucałem chorej ceny. Licytacja BCM i rynek sam zweryfikował wartość.

E: Najtaniej sprawną znalazłem za 550zł ale w awaryjnej wersji Asusa:

https://www.olx.pl/d/oferta/radeon-rx-570-4gb-CID99-IDKBNZe.html#f1cb3ca715

• Lubię to 1

Ano tak, jak sami zlicytowali to bez winy człowiek, a jak sam ustali cenę i ktoś za tyle weźmie to już źle :D Ja różnicy nie widzę. I ten i ten sprzedał za więcej, czy zarobił, czyli sam wspiera rynek urobku. Nie liczy się jak osiągniesz cel, tylko czy osiągniesz :) Co do mnie to akurat zawsze wrzucam najtaniej, lub prawie najtaniej jeśli chodzi o grafiki - przynajmniej te które chce sprzedać. Rozpiętość cen patrzę jest od 1200 do 2000 to myślisz, że wstawiam po 1800? W życiu, zawsze bliżej tej 1200. Więc w cenach które są na rynku w chwili obecnej. Dlatego nie krytykuję kogoś kto robi tak samo bo to by była hipokryzja. A takich gagatków jest trochę (nie mówię że w tym temacie akurat) - sami się cisną, mają pretensje, a nie robią nic lepszego.

Święty to byłby ten jakby walnął dziś takiego 5700XT za 1500zł, po cenie za używkę sprzed niedobrych czasów. Nie ma takich ludzi i nie ma co się łudzić, więc po co hejcić i się doszukiwać? Żeby się poczuć lepiej że jest się jednak tym świętszym? xD

Ja tam rozumiem, gość chce 4 gigówkę nie za tysiaka. Jak ktoś przegląda olx to wie że idzie to kupić za 550-700zł (nawet na gw.), tylko chwilę trzeba poczekać. Więc nie jest to jakieś nierealne, albo z kosmosu.

Tym bardziej że RXy 580 4GB są za 900-1000zł (z wyjątkami nawet za 700 - choć może oszust), więc czemu nie rx 570 za mniej?

Ano tak, lepiej zaatakować gościa zamiast sprawdzić ceny :P 

Edytowane przez korzychxp
  • Popieram 1