IzoKoO 1 Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 kupię tak jak w tytule pare sztuk rx570 cena żeby była normalna a nie po 1000zł za sztuke za 4gb Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Przecież te ceny to "wy" nakręciliscie , pretensje możesz mieć do siebie 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 6 godzin temu, IzoKoO napisał: pare sztuk 6 godzin temu, IzoKoO napisał: cena żeby była normalna xD Przecież to przez górników i handlarzy głównie tak ceny poje*ało. A pewnie jesteś jednym albo drugim. Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Ponad rok temu kupiłem taką kartę za chyba 650 zł o ile mnie pamięć nie myli...Dziś ktoś chciał zapłacić ok. 900 zł...Nie zgodziłem się i tyle. Nigdy nie było sytuacji w dziejach komputeryzacji by coś po roku zdrożało... Taka sytuacja jest chora - To nie ma nic wspólnego z uczciwym rynkiem zbytu... Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 21 minut temu, pawluto napisał: Nigdy nie było sytuacji w dziejach komputeryzacji by coś po roku zdrożało... Bezedura, na pamięciach SDRAM kiedyś była cena godzinowa, tak szły w górę jak trzęsienie ziemi zastopowało fabryki. Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Trochę mnie dziwią ludzie, którzy krytykują OPa a sami też nie sprzedają poniżej aktualnej, zawyżonej wartości kart. Wszyscy w tym jesteśmy, nie ma wyjątków i świętoszków. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
IzoKoO 1 Napisano 11 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 8 godzin temu, jakub1t napisał: Przecież te ceny to "wy" nakręciliscie , pretensje możesz mieć do siebie 2 godziny temu, zbiku90 napisał: xD Przecież to przez górników i handlarzy głównie tak ceny poje*ało. A pewnie jesteś jednym albo drugim. spoko rozumiem ale patrząc na rynek rx570 są po 1000-1200 ale 8gb a ja szukam 4gb Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 1 minutę temu, IzoKoO napisał: są po 1000-1200 ale 8gb Pokaż mi 8gb za 1000zł to może sobie kupię A dobra faktycznie, już się trafiają tak tanio. Ja będę miał Pulse 4GB do sprzedania, ale dopiero jak 6600xt dojedzie i przetestuję. Możesz zaproponować cenę na priv 10 minut temu, korzychxp napisał: Wszyscy w tym jesteśmy, nie ma wyjątków i świętoszków. No ty w spekulacji na grafikach byłeś akurat w topce z tego co widziałem tu na giełdzie Żeby nie było, sam sprzedawałem kartę w marcu ale nie narzucałem chorej ceny. Licytacja BCM i rynek sam zweryfikował wartość. E: Najtaniej sprawną znalazłem za 550zł ale w awaryjnej wersji Asusa: https://www.olx.pl/d/oferta/radeon-rx-570-4gb-CID99-IDKBNZe.html#f1cb3ca715 1 Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 (edytowane) Ano tak, jak sami zlicytowali to bez winy człowiek, a jak sam ustali cenę i ktoś za tyle weźmie to już źle Ja różnicy nie widzę. I ten i ten sprzedał za więcej, czy zarobił, czyli sam wspiera rynek urobku. Nie liczy się jak osiągniesz cel, tylko czy osiągniesz Co do mnie to akurat zawsze wrzucam najtaniej, lub prawie najtaniej jeśli chodzi o grafiki - przynajmniej te które chce sprzedać. Rozpiętość cen patrzę jest od 1200 do 2000 to myślisz, że wstawiam po 1800? W życiu, zawsze bliżej tej 1200. Więc w cenach które są na rynku w chwili obecnej. Dlatego nie krytykuję kogoś kto robi tak samo bo to by była hipokryzja. A takich gagatków jest trochę (nie mówię że w tym temacie akurat) - sami się cisną, mają pretensje, a nie robią nic lepszego. Święty to byłby ten jakby walnął dziś takiego 5700XT za 1500zł, po cenie za używkę sprzed niedobrych czasów. Nie ma takich ludzi i nie ma co się łudzić, więc po co hejcić i się doszukiwać? Żeby się poczuć lepiej że jest się jednak tym świętszym? xD Ja tam rozumiem, gość chce 4 gigówkę nie za tysiaka. Jak ktoś przegląda olx to wie że idzie to kupić za 550-700zł (nawet na gw.), tylko chwilę trzeba poczekać. Więc nie jest to jakieś nierealne, albo z kosmosu. Tym bardziej że RXy 580 4GB są za 900-1000zł (z wyjątkami nawet za 700 - choć może oszust), więc czemu nie rx 570 za mniej? Ano tak, lepiej zaatakować gościa zamiast sprawdzić ceny Edytowane 11 Sierpnia 2021 przez korzychxp 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts