xkazik 11 Napisano 4 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Witam, do wczoraj miałem kartę muzyczna Asus Xonar D2X, ale coś ją trafiło chyba bo przy oglądaniu czegokolwiek w przeglądarce i przewijaniu powodowała mi restarty kompa, teraz korzystam z integrowanej karty na płycie MSI x570 UNITY, do niej podłączony jest amplituner Yamaha R-N602, czy jest sens kupna karty muzycznej pokroju Sound BlasterX AE-5 lub AE-7 ? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 4 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Jak ten amplituner jest podłączony? Cyfrowo czy analogowo? Cytuj Link to post Share on other sites
Navier 373 Napisano 4 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Mam bliźniaczą płytę i kłopoty z niektórymi kartami dźwiękowymi. Wszystko przez mostek PCIe Asmedii. Możesz spróbować przestawić szybkość PCIe dla gniazda, do którego wkładasz dźwiękówkę na Gen3, albo Gen2, ewentualnie przełożyć kartę do innego slotu. Powinno pomóc. Cytuj Link to post Share on other sites
xkazik 11 Napisano 4 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 15 minut temu, cooger napisał: Jak ten amplituner jest podłączony? Cyfrowo czy analogowo? analogowo - 2RCA / 3,5str 7 minut temu, Navier napisał: Mam bliźniaczą płytę i kłopoty z niektórymi kartami dźwiękowymi. Wszystko przez mostek PCIe Asmedii. Możesz spróbować przestawić szybkość PCIe dla gniazda, do którego wkładasz dźwiękówkę na Gen3, albo Gen2, ewentualnie przełożyć kartę do innego slotu. Powinno pomóc. po podłączeniu jej w trakcie instalacji sterowników juz restartuje kompa Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 4 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 A nie masz wyjścia cyfrowego z płyty? Cytuj Link to post Share on other sites
xkazik 11 Napisano 4 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 (edytowane) 2 minuty temu, cooger napisał: A nie masz wyjścia cyfrowego z płyty? mam ale nie mam kabla, musze kupic taki moze byc? https://allegro.pl/oferta/cyfrowy-optyczny-kabel-audio-spdif-toslink-6mm-5m-10424822191 Edytowane 4 Lipca 2021 przez xkazik by dopisac Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Jeśli masz optyka to jak najbardziej. Cytuj Link to post Share on other sites
xkazik 11 Napisano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 3 godziny temu, cooger napisał: Jeśli masz optyka to jak najbardziej. Kabel zamówiony, czyli nie ma sensu kupować nowej karty Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts