Skocz do zawartości

Spadki FPS podczas ruszania myszką w grach

Recommended Posts

Witam, od paru dni borykam się z dosyć dziwnym problemem spadku FPS w grach podczas ruszania myszką. Przykładowo CS:GO działa płynnie na 300fps ale w momencie ruchu myszką nagle fpsy skaczą uniemożliwiając normalną grę (nawet w menu) Problem nie występował nigdy wcześniej. Przeskanowałem system malwarebytes, który wykrył kilka infekcji. Zastosowałem na nich kwarantannę ale problem dalej nie zniknął. Problem dotyczy każdej z gier, nawet tych starych "niewymagających". Co może być tego przyczyną? 

spec:

win10

Intel(R) Core(TM) i5-4460  CPU @ 3.20GHz   3.20 GHz

12GB RAM

nvidia geforce gtx 660

Edytowane przez pable1

Dysk D jest zdrowy i w dobrej kondycji, do dysku C też nie mogę się przyczepić. W przypadku dysku E są błędy przy parametrach, które zawsze występują u tego producenta, ale patrząc na wielkość tych wartości np przy parametrze 07 mogą świadczyć o tym, że dysk się zestarzał. Te gry są, na którym dysku?

Nie ściągałeś czegoś ostatnio? W przypadku grafy możliwe, że będzie potrzebne czyszczenie chłodzenia, nałożenie świeżej pasty, sprawdzenie termopadów. Ponieważ jest to obciążenie pamięci, przeskanuj kompa Malwarebytes i AdwCleanerem, daj do kwarantanny bądź usuń to co znajdą.

Coś było ściągane na pewno. Karta graficzna z tego zestawu jest chyba najsłabsza więc może powinienem w ogóle wymienić ją na lepszą? Jak pisałem wcześniej, malware wykrył zagrożenia ale po przeniesieniu ich do kwarantanny nic się nie zmieniło. 

Nie mogę wrzucić plików, pojawia sie błąd -200

Wrzucam tutaj:

https://pastebin.com/gwSFxiZv

Korzystam z dwóch monitorów. Nie wiem czy to coś zmienia, pewnie nic, ale od jakiegoś czasu przy włączeniu komputera uruchamia się tylko jeden monitor, drugi jest uśpiony. Za każdym razem musze ponownie uruchamiać komputer żeby drugi monitor też zaczął działać. 

• 4 tygodnie później...
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...