ESKA 352 Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Witam.Panowie spotkała mnie w sumie przykra sytuacja,a mianowicie.Cztery miesiące temu kupiłem pamięci ram PATRIOT VIPER STEEL 4400MHz 4x8 GB.I pamięci leżały sobie do dzisiaj (przez okres 4,5 miesięcy kompletowałem podzespoły do PC ) Tutaj pojawia się problem,po zamontowaniu jedna kość nie działa w ogóle,komputer nie wstaje na niej,a druga para kości ma zupełnie inny profil zamiast 19-19-19 to 18-26-26 Moje pytanie jak to odesłać,jak opisać ? Reklamował tam ktoś u nich towar ? Opinie w internecie są różne ... Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Uniwersalnie, pamięci generują błędy Cytuj Link to post Share on other sites
gavron 27 Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Wysyłasz na niezgodność towaru z umową czyli na rękojmię. Skoro do sześciu miesięcy to prawo mówi że jeżeli zgłosisz niezgodność w ciągu 6 miesięcy to znaczy że niezgodność miała miejsce w chwili sprzedażyPamiętaj że nigdy w życiu nie oddaje się na gwarancję tylko na rękojmię. Nawet jak nie ma już gwarancji bo na przykład jest na co się rok to rękojmia dalej obowiązuje bo jest 2 lata 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 2 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 11 godzin temu, gavron napisał: Pamiętaj że nigdy w życiu nie oddaje się na gwarancję tylko na rękojmię Nie za bardzo rozumiem jak to zrobić ?Napisałem do sklepu i odpisali mi żeby wypełnić formularz (podali do niego załącznik)I odesłać pamięci na swój koszt na podany do nich adres ... 13 godzin temu, gavron napisał: Pamiętaj że nigdy w życiu nie oddaje się na gwarancję Masz na myśli sytuację w której kupujesz sprzęt np.Właśnie we wspomnianym proline a oni zamiast realizować gwarancję u nich karzą osobiście kontaktować się z producentem,i samemu sobie załatwiać ? Cytuj Link to post Share on other sites
TitoBandito01 263 Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/ A tutaj prosty i przykładowy formularz "rękojmi" : https://dlaszycia.pl/uploads/files/FORMULARZ REKLAMACYJNY.pdf 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts