Fanbox 0 Napisano 23 Maja 2021 Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Witam, poszukuję telewizora do pokoju ~12 m^2. W przyszłości planowany zakup PS5, obecnie posiadam PS3. 1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? ~2 m 2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? Na wprost 3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? Brak 4. Jakiej wielkości telewizora szukasz? Myślałem nad 55" 5. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? PS3, w przyszłości PS5 6. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? Na konsoli 7. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? Netflix, Amazon Prime, HBO GO, YouTube 8. Oglądasz wieczorami czy w dzień? Zamierzam zazwyczaj używać TV w godzinach 16-22 9. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? Poszukuję telewizora z ceną adekwatną do jakości i możliwości Myślałem nad zakupem: Sony KD-55XH9005 LG 55CX3LA (obawiam się wypalenia ekranu z powodu nieruchomych obiektów w grach np. mapy) Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 23 Maja 2021 Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 W prawie identycznej sytuacji jak twoja wybrałem LG 55XC. Długo się biłem z myślami odnośnie tych wypaleń aż w końcu dałem sobie spokój. Kumpel ma LG chyba seria BX ponad 3 lata i nic mu się nie wypaliło a gra sporo, ogląda informacyjne i generalnie, nie oszczędza TV. A będziesz mega zadowolony z tego CXa. To na prawdę rewelacyjny TV który teraz można wyrwać w świetnej cenie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GJ1990 26 Napisano 24 Maja 2021 Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Myślę, że pod gry sprawdzi się Sony, ma niski input lag, fajne kolory i kontrast https://www.x-kom.pl/p/578570-telewizor-55-59-sony-kd-55xh9505.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bilobon 2 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 (edytowane) Ostatnio szukałem tv lub monitora i wybrałem oled LG. Tv ma funkcje pomagające chronić ekran. Przemieszczanie obrazu, luminacja logo. Ustawiłem przyciemnianie ekranu po 2 minutach braku aktywności. Jeszcze w konsoli wygaszacz ekranu. Nie mam z tym problemu. Obraz jest super i przyjemnie się gra. Funkcje optymalizacji gry robią robotę. Jedynie myślę nad kupnem upsa, żeby chronić tv przed nagłym brakiem prądu. Kiedyś straciłem sprzęt podczas nagłej i bardzo krótkiej dostawy prądu. Takich bzdur jak telewizje śniadaniowe i informacyjne nie oglądam, więc nie martwię się wypaleniem paska info. Na zdecydowany minus jest to, że w bardzo jasnym pomieszczeniu kiepsko się gra. U mnie to i przy zwykłym led tv wszystko się odbijało i kupilem rolety termoizolacyjne. Znajomy ma cxa od premiery i nie bawił się w żadne wygaszacze i nic się nie wypaliło. Edytowane 25 Maja 2021 przez Bilobon Błąd 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbox 0 Napisano 25 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 @Bilobon U mnie w pokoju jest dość jasno, mam dwa okna dachowe (strona wschodnia) na około 12m^2 Cytuj Link to post Share on other sites
Bilobon 2 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Fanbox napisał: @Bilobon U mnie w pokoju jest dość jasno, mam dwa okna dachowe (strona wschodnia) na około 12m^2 U mnie w mieszkaniu słońce świeci prosto na ścianę z telewizorem. Okna od południa i ostatnie piętro w bloku. Grać można tak od 18 w słoneczny dzień (bez rolet czy dobrych zasłon). Jak masz podobnie i nie chcesz rolet to odradzam zakup. U mnie rolety to i tak konieczność, bo inaczej nie da się siedzieć w południe i żeby tv nie był wystawiany na bezpośrednie słońce. Edytowane 25 Maja 2021 przez Bilobon 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbox 0 Napisano 29 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Dzięki za pomoc. Będę oczekiwał na jakąś fajną promkę LG CX, bądź BX. Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 30 Maja 2021 Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 W dniu 25.05.2021 o 14:45, Bilobon napisał: Ostatnio szukałem tv lub monitora i wybrałem oled LG A jednak Gratuluję wyboru @Fanbox - bierz CX. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ma7 0 Napisano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Też się zastanawiam na tv do ps5 i netflixa. Czasami obejrzę jakiś mecz. Tv zmieniam co 5-7 lat i dlatego trochę się obawiam oleda i myślę nad Sony X90J Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts