snilmerg 2 Napisano 11 Maja 2021 Udostępnij Napisano 11 Maja 2021 Cześć. Przyszedł czas na wymianę wagi łazienkowej i ze wzgl. na trwającą redukcję masy ciała myślę nad taką z funkcją mierzenia bf. Niestety internet jest pełen zarówno polecania tańszych wag typu Xiaomi mi scale composition (ok 100zł), jak i droższych za 400zł. Czy nastawianie się na sensowny pomiar bf w domu przy pomocy wagi ma w ogóle sens? Możecie jakąś wagę polecić? Xiaomi podobno potrafi mieć rozrzut jak krzywy kalasznikov. Cytuj Link to post Share on other sites
Loki1997 56 Napisano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 (edytowane) Mam taką budżetową od Huaweia i raczej stosowałbym to jako gadżet, a nie w 100% miarodajny test. Rozstrzału wielkiego nie ma. Zauważyłem tylko, że po kąpieli wynik jest wyższy niż "na sucho". Sporo ludzi narzeka na apkę, ale u mnie na IOS wszystko poszło bez problemu. Ja mam jakąś wersję chyba "przedliftową" bez tych metalowych kółek, ale apka na 99% jest ta sama. Chociaż faktem jest, że u mnie wraz z utratą wagi bodyfat się obniżał Edytowane 16 Czerwca 2021 przez Loki1997 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 U mnie jakaś niefirmowa w cenie ok. 40zł. Z aplikacją OKOK spisuje się w porządku. Natomiast ciężko zweryfikować rzetelność tych wszystkich pomiarów Cytuj Link to post Share on other sites
joozek87 2 Napisano 2 Września 2021 Udostępnij Napisano 2 Września 2021 Swego czasu przeglądałem ten temat i to chyba taki bardziej gadżet niż rzetelny wskaźnik rozkładu ciała. Najlepiej to by było porównać wyniki z domowej wagi do wyników z profesjonalnej, przykładowo niektórzy dietetycy takie posiadają i można zbadać poziom tłuszczu za niewielką opłatą. Cytuj Link to post Share on other sites
milena44 0 Napisano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 czy taka waga faktycznie działa ? sama zastanawiam się nadzakupem czegoś takiego . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts