bialylol1 1 Napisano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) kupilem sobie sluchawki corsair hs70 i jest w nich strasznie stlumiony dzwiek jakby bardzo taki z echem mikrofon tez strasznie dziwnie brzmi, jakbym siedzial w sloiku, nawet nie ma opcji zeby podbic decybele. to problem sluchawek, plyty glownej czy mojej glowy? Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez bialylol1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Witamy w świecie gamingowych słuchawek bezprzewodowych! To nie są słuchawki Bluetooth tylko mają łączność radiową.Czy masz porównanie do innych słuchawek, które według Ciebie grają lepiej? Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 To nie są słuchawki Bluetooth tylko mają łączność radiową.Są radiowe i są bluetooth z tego co w internetach znalazłem. Radiowe powinny grać dobrze bez takich dziwnych zachowań. A jeśli są na bluetooth to może sterownik się coś źle zainstalował. Zamiast Crosaira to windowsowy. I słuchawki działają w trybie rozmowy . Sam mam radiowe tylko że Razery Nari i one jak na radiowe to świetnie się spisują , dźwięk jest wyraźny i czysty (po korekcie ustawień domyślnych ) , mic też spoko działa. Tak że i radiowe powinny działać przyzwoicie. U mnie świadomy wybór takich był ze względu na simracing , żeby kabel nie rozpraszał. Tak że do tego zastosowania sztos. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Internety nie wiedzą co piszą, tak powiem. Jeżeli mają łączność Bluetooth to one się tylko nadadzą do muzyki, bo opóźnienia sygnału zniszczą synchronizację audio/video. Nie istnieją słuchawki dla graczy o łączności BT. PS. Fakt, czy coś gra dobrze też jest mocno subiektywny dla każdego. Sam sluchałem trochę bezprzewodowych słuchawek i od razu rzuca się w uszy kompromis jaki musi zachodzić w bezprzewodowych słuchawkach tj. jakość dźwięku vs. mobilność i funkcjonalność. Cytuj Link to post Share on other sites
bialylol1 1 Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Ja wczesniej mialem je na uszach i nie brzmia tak jak u mnie. Wszystkie dzwieki sie zlewaja, brzmia jakby plasko. Jak gadam na ts to ciezko kogos uslyszec jak w cos gram. W aplikacji do tych sluchawek jest tylko equalizer ktory nic nie daje. Moze jakies inne sterowniki musze zainstalowac nie mam pojecia. Ale jak mialem wczesniejsze słuchawki to w windowsie mialem wiecej opcji. Np w mikrofonie moglem boostowac decybele. Tutaj tylko głośność. W sluchawkach to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Ściągnij dedykowane oprogramowanie Crosaira do tych słuchawek i przez nie ustawiaj wszystko. Cytuj Link to post Share on other sites
bialylol1 1 Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 https://prnt.sc/128x8d6 tyle jest tutaj do ustawiania Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Pure Direct to mi się kojarzy z pominięciem EQ. Dodaj własny preset. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Zapewne najwięcej i tak osiągniesz przez zmiany w EQ. Z drugiej strony jeśli słuchawki wymagają dodatkowych ustawień, bo na default brzmią słabo to ja już bym je odpuścił. Oznacza to, że nie wyrabia hardware tj. same słuchawki, bo zmiany typowo programowe to mogę zrobić na każdych słuchawkach. Niemniej pobaw się ustawieniami, bo kilka tam masz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bialylol1 1 Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Moze to być po prostu wadliwa sztuka? zdecydowalem ze te oddam, polecacie jakies sluchawki, na kablu za 350zl~? na promocji sa teraz logitech g pro. warto? Jeszcze znalazlem spc gear viro za 250zl, wydaja sie spoko. Co myślicie? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Ja od siebie polecę (od najdroższych) Cooler Master MH751, Encore RockMaster OE Gaming Edition, Elite Gear Eclipse One. Logitech niestety ma jedynie rozpoznawalną markę, bo ich jakość dźwięku już tak rozpoznawalna nie jest Cytuj Link to post Share on other sites
bialylol1 1 Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Zamówiłem spc viro plus. Zobaczymy jak sie sprawuja Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 I po co tu komu cokolwiek polecać xD 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Po co pytają ? jak i tak po swojemu robią. Cytuj Link to post Share on other sites
bialylol1 1 Napisano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 (edytowane) Chodzilo o to ze mialem ostatnie dni zwrotu tamtych i musialem cos zamowic. Po drugie cos polecasz ale nic o tym nie piszesz, poszperalem i wzialem te w czym problem? Edytowane 4 Maja 2021 przez bialylol1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 5 Maja 2021 Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 W niczym, słabo szperałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts