axis24 1 Napisano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Witam, wczoraj w nocy robiłem aktualizację windowsa, podczas aktualizacji wyłączyłem rgb w wentylatorach przyciskiem na obudowie. Po aktualizacji wyłączyłem komputer. Wstaję rano, klikam guzik od rgb i nic. Wentylatory chodzą normalnie tylko podświetlenie nie działa. Ktoś ma jakieś pomysły dlaczego tak się stało i jak to naprawić? Karta graficzna świeci normalnie (rx580 sapphire nitro+) Obudowa SilentiumPC Armis AR5X TG RGB (nie świeci w ogóle) Chłodzenie CPU SilentiumPC Fera 3 RGB (świeci bardzo słabo na jeden kolor) Próbowałem: odinstalować tamtą aktualizację, sprawdzałem czy kable są dopięte, próbowałem sterować rgb z płyty głównej Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 1. Sterowanie z płyty głównej tylko wtedy gdy masz kontroler obudowy z nią spięty. 2. Sprawdź sam kontroler może jakieś zwarcie poszło. 3. Jeśli wyłączyłeś przyciskiem obudowy, to: a) naciskaj przycisk kilkukrotnie by zmieniać tryby pracy b) przytrzymaj wyłączony przycisk kilka sekund by zresetować kontroler (zaświeci się razem z przyciskiem włączenia kompa) i potem jak w pkt. a Cytuj Link to post Share on other sites
axis24 1 Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Spróbowałem przytrzymać ten guzik, poklikać ale niestety nadal nic. Spróbuję jeszcze poruszać tym kablem od kontrolera bo właśnie wygląda mi to na jakieś spięcie. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts