YOUNG KARK 0 Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Dzień dobry, po 2 latach użytkowania samsunga s8 pora na zmianę. Bateria bardzo krótko trzyma i wydajność również nie zadowala. Od nowego urządzenia oczekuję aparatu nie gorszego niż s8, większego ekranu, dobrej wydajności w grach typu cod mobile i długiego czasu pracy na baterii. Nie pali mi się z zakupem, jeżeli warto poczekać na premierę jakiegoś modelu. Proszę o poradę i pozdrwiam Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3758 Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 A co proponujesz?Chyba nie Xiaomi bo strzelisz sobie w ... Kolano to za mało. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 S10Wysłane z budki telefonicznej przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
YOUNG KARK 0 Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Nie mam pojęcia w co celować, moim poprzednim telefonem był Sony Xperia z3 compact, który służył mi 5lat. Nie użytkowałem żadnych Xiaomi czy Huawei, ale z tego co widzę teraz to one zawładnęły rynkiem smartfonów. Wszędzie tylko POCO, redmi, realme, mnóstwo pochlebnych recenzji i opinii. Coś z nimi nie tak? Nie dorównają starej s8? Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) 9 minut temu, YOUNG KARK napisał: Nie dorównają starej s8? w aparacie xiaomi (w tym poco i redmi) i realme w tej cenie raczej nie dorównają s8 Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez jempierozki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
YOUNG KARK 0 Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Nie zrozumiałe jest to dla mnie, że po upływie 2lat nie jestem w stanie kupić w podobnych pieniądzach lepszego telefonu s10 jak kolega wyżej wskazał niestety wykracza poza budżet który chciałbym przeznaczyć na telefon Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Fakt S10 drogi.Używam od 4 miesięcy mi 10 lite.Odszedłem od flagowcow (też skończyłem na S8) , gdyż po upadku naprawy drogie a szklane telefony od razu się generują wymianę ekranu.Wracając do mi10 lite, używam do pracy - połączenia, maile, telekonferencje, GPS, hotspot wifi. Bateria 2 dni da radę. Wyświetlacz amoled więc jak w S8. Co do szybkości działania na pewno duzo szybciej od S8 nie będzie, nie będzie też wolniej.5G sprawdzone , działa ale użyłem raz jako ciekawostkę.Wysłane z budki telefonicznej przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3758 Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Czyli Realme 7 / 7 Pro lub 8 / 8 Pro za tą kasę będzie w miarę.Ja spamowcow od Xiaomi nie polecę... 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
YOUNG KARK 0 Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Dzięki Panowie, wezmę pod uwagę wasze propozycje, przyjrzę się im bliżej i postaram się coś wybrać. A co sądzicie o jutrzejszej premierze poco f3 "króla opłacalności"? @AudiAWXco masz na myśli mówiąc 'spamowców'? Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, YOUNG KARK napisał: co masz na myśli mówiąc 'spamowców'? no właśnie to, że co tydzień wychodzą nowe modele, które różnią się niewiele, a do których trzeba przygotowywać soft z osobna Cytuj Link to post Share on other sites
Domker 6 Napisano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 18 godzin temu, jempierozki napisał: w aparacie xiaomi (w tym poco i redmi) i realme w tej cenie raczej nie dorównają s8 Jak porównujesz soft aparatu to się zgodzę. Choć już jest o wiele lepiej niż np. 2 lata temu. Po instalacji zmodowanej aplikacji Google Camera zjadają S8 na śniadanie w jakości zdjęć. To czy zdjęcia są powtarzalne, czy dobrze wychodzą w dużej mierze zależy od softu aparatu. Obecnie chyba wszystkie obsługują w pełnie Camera API i w połączeniu z odpowiednią aplikacją do robienia zdjęć różnica potrafi być diametralna. Jak bym miał porównywać hardware w zestawieniu cena i to co otrzymujesz to sorry, ale Samsung wypada marnie ze swoim Exynosem na Europę, szczególnie w półce średnio-niskiej i średniej. @YOUNG KARK Zainteresuj się Poco X3 Pro, zainstaluj https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog1500/ i powinno być git. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Aplikacja nie poprawi na tyle żeby przebić flagowca s8 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Tez ciężko mi w to uwierzyć. Optyka/matryca swoje robi. Cytuj Link to post Share on other sites
YOUNG KARK 0 Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Wiecie co, chyba zostanę przy s8 póki co, drażni mnie czas pracy baterii wg AccuBattery pojemność wynosi 2300mAh i dodatkowo gniazdo ładowania chyba mi szwankuje bo czas ładowania to 2h~ Dzięki za pomoc, będę śledził forum, może za jakiś czas coś się pojawi wartego uwagi Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Wymień baterie i ciesz się flagowcem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts