holo94 0 Napisano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Dzień dobry, Posiadam płytę główną MSI B450-A PRO AM4 oraz dysk Crucial SSD BX500 480GB 2.5" SATA3 z racji że od dłuższego czasu brakuje mi troche miejsca na dysku chciałbym dokupić dysk w granicach 150zł. Moje pytanie brzmi czy mam możliwość pod tą płytę główną domontowania dodatkowego dysku Crucial SSD BX500 240GB 2.5" SATA 3? Nie jestem pewien czy jest tam przygotowane tyle kabli i złączek Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 19 minut temu, holo94 napisał: Nie jestem pewien czy jest tam przygotowane tyle kabli i złączek Kto powinien dokonać analizy tego problemu? Cytuj Link to post Share on other sites
holo94 0 Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Nie jestem informatykiem ani nie ja bede to montował xD ale widzę elektroda pełną gęba dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 W takim razie nie masz się co martwić, bo to jest zadanie dla fachowca, któremu zlecisz zadanie. Wejdzie sobie na stronę producenta, wybierze specyfikację i poszuka magicznych słów SATA III: https://www.msi.com/Motherboard/B450-A-PRO/Specification Ta cyferka 6 oznacza, ze aż 6 takich dysków można podłączyć. Trudne to jest, ale co zrobić. Dobry fachowiec jak usłyszy, że masz tylko jeden dysk, to nic więcej sprawdzać nie musi, bo się orientuje w temacie. Można też sprawdzić w takiej książeczce dołączonej do płyty, ale kto taką książeczkę trzyma pod ręką? Ostateczność, to otwarcie obudowy i wzrokowa ocena wolnych portów. Jednak jak wyżej wspomniałem, zlecasz komuś pracę, to i o kabelki nie musisz się martwić. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie PawelQ 107 Napisano 6 Kwietnia 2021 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Masz SATA 6 sztuk i 1 sztukę M2 do podłączenia. Rozmiar (pojemność) dysku jest bez znaczenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts