LamaWarzywo 0 Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Witam, dzisiaj delikatnie zachlapałem klawiaturę mechaniczną słodkim mlekiem. Wyczyściłem ją i działała normalnie. Podczas drugiego uruchomienia komputera przestała reagować i się włączać. Zauważyłem że port USB jest zalany więc go wyczyściłem. Jednak klawiatura dalej nie reaguje. Co mam teraz robić? Czekać aż wyschnie czy rozebrać klawiaturę? Może jakoś ją wysuszyć? Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Jaką klawiaturę posiadasz? 8 godzin temu, LamaWarzywo napisał: Zauważyłem że port USB jest zalany Niefortunnie zachlapane, mleko dotarło do obwodu drukowanego wewnątrz? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie LamaWarzywo 0 Napisano 16 Marca 2021 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) Mleko dostało się do całego wejścia USB. Pod klawiszami nie ma śladu że coś było zachlapane. Może rozebrać klawiaturę żeby zobaczyć całość? Edit: Przed chwilą klawiaturę udało mi się włączyć jednak świeciły się tylko pojedyncze ledy. Po dwóch sekundach znowu przestała działać. Czy klawiatura jest jeszcze do uratowania? Edit: Sprawa rozwiązana. Wystarczyło wyczyścić, odczekać i klawiatura działa. Edytowane 16 Marca 2021 przez LamaWarzywo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts