Cubano 49 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Jestem tuż przez złożeniem nowego zestawu komp. Z tego co się dowiedziałem jeśli zostaną podpięte pod splitter PWM wentyle ( nie ważne ile ) to sygnał idzie taki sam na wszystkie i muszą pracować tak samo. Czy wtedy będa one widoczne w sofcie jako jeden? Czy jest jakaś możliwość żeby kontrolować oddzielnie każdy wentyl a będą one podpięte pod jeden header na mobo? Pytam , bo jeśli mam trzy wentyle na chłodnicy na topie i jeden na tylnej ścianie budy to chcialem je spiąć razem ale żeby chociaż ten z tyłu kontrolować oddzielnie. Kolejne pytanie - chyba ważniejsze - jeśli mam splitter argb i podepnę ileś wentyli to też będą widoczne w sofcie mobo jako jeden czy będzie można kontrolować kolory każdego z osobna. Sytuacja podobna , na mobo mam dwa headery argb i kupiłem dwa splittery - każdy dzieli się na 7 innych. Co będzie jesli do splittera podłącze np 3 wentyle oraz np płytkę distro i cos innego co ma tez argb to jak to będzie widoczne w sofcie? Wszystko bedzie swiecilo tak samo wszedzie czy można bedzie ustawic na wentylach jeden kolor a na distro coś innego? Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Sterowanie na wyjściu jest wspolne dla wszystkich odbiorników ktore sa so niego podpiete. Tyczy sie to wentylatorów (PWM,DC) oraz RGB/ARGB. Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Nie będę zakładał nowego tematu więc podepnę pod ten . https://www.darkflash.com/tw/product/show.php?num=23 Coś takiego ktoś używał ? Warte to swojej ceny ? ~55zł Potrzebuję podpiąć 3 wentylatory 3 pinowe pod to . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts