FeX 6361 Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 20 godzin temu, DarkSideOfTheMoon napisał: Rekomenduję stronę 2-3 I co ja tam niby znajdę? 20 godzin temu, DarkSideOfTheMoon napisał: Nie znam powodu do wymiany AIMA na zew DAC. Aune jako entry-lvl powinień Ci pasować, lub Opampy do AIMA. A ja znam, choćby problemy z zasilaniem i zakłóceniami, które czasem mogą być znaczne. W słuchawkach takiego problemu nie uświadczyłem, jednak ostatnio miałem u siebie zwykłe monitory aktywne Presonus Eris E5. Nie dało się ich słuchać przez szum i zakłócenia związane z samym sygnałem odbieranym z AIMa oraz zasilaniem z sieci (z każdego gniazdka nieco inne zakłócenia). Kolejna sprawa to zewnętrzne źródło może pracować niezależnie od PC, np. Topping DX3 Pro. 9 godzin temu, Szy3ki napisał: Chce go wywalić ze względu na raczej brak miejsca w nowym PC Ale zobaczymy jak da radę to zmieścić to zostanie a jak nie to trzeba będzie kupić coś zewnętrznego P.S jakie opampy byś polecił ? Zapewne poleci opampy Bursona, których zestaw będzie droższy od samej karty Dopieszczanie opampami daje efekty, ale często różnice są ciężkie do usłyszenia. Zamiast wydawać na opampy kilkaset zł wolałbym kupić lepsze źródło w tej cenie. 9 godzin temu, Szy3ki napisał: Widziałem też że niektórzy mają słuchawki wysokiej klasy podłączone np.Do FOCUSRITE Scarlett ale nie wiem czy dlatego że dobrze się to sprawdza czy dlatego że mają mikrofony na XLR podłączone to i przy okazji podłączają tam słuchawki ... To są interfejsy audio, one mają nieco inne przeznaczenie, ale też da się na nich posłuchać. Przede wszystkim FiiO K5 Pro ma sporo mocy 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 22 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 16 godzin temu, FeX napisał: To są interfejsy audio, one mają nieco inne przeznaczenie, ale też da się na nich posłuchać. No właśnie dlatego do tej pory tego nie zrobiłem bo moim zdaniem gra nie warta świeczki Może być coś lepiej ale i tak cena/poprawa dzwięku moim zdanie jest słaba Lepiej w tej cenie albo nawet trochę dołożyć i kupić coś nowego Powiedz mi co byś brał.Ostatecznie gdy będę miał kupować to rozważam Aune X1S Pro vs FiiO K5 Pro Nie wiem czy K5 Pro do HD660s w zupełności nie wystarczy a jest sporo tańszy Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 5 minut temu, Szy3ki napisał: Nie wiem czy K5 Pro do HD660s w zupełności nie wystarczy a jest sporo tańszy I różnica w dźwięku też mniejsza Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts