ESKA 352 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Witam.Jak w temacie.Potrzebuje kupić zewnętrzną kartę dzwiękową albo DAC do słuchawek HD660s.Obecnie mam AIM Audio SC808 z której jestem bardzo zadowolony,lecz obecnie chciał bym coś "zewnętrznego" stąd chęć zmiany Budżet max 1500 zł. Nie musi to być sprzęt lepszy od SC808 byle by nie był gorszy Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Do wyboru w tej cenie masz: Aune X1S Pro Topping DX3 Pro Topping L30 + E30 SMSL SP200 Zastanowiłbym się nad DX3 Pro jeśli BT Cię interesuje lub SMSL jeśli moc i dźwięk 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Co tutaj się staneło??? xD SC808 to mimo wszystko lepszy sprzęt niż Cube. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 10 minut temu, FeX napisał: SC808 to mimo wszystko lepszy sprzęt niż Cube Tzn ? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 A przez chwilę był jakiś post typka, który proponował swojego Prodigy Cube Black xD Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 3 minuty temu, FeX napisał: A przez chwilę był jakiś post typka, który proponował swojego Prodigy Cube Black xD Aaaa,teraz rozumiem Wezmę tego SMSL SP200 Poczytałem i na 1 rzut oka niepozorny a kozak Bardzo dobre opinie/recenzje zbiera Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 4 godziny temu, Szy3ki napisał: Potrzebuje kupić zewnętrzną kartę dzwiękową albo DAC 2 godziny temu, Szy3ki napisał: SMSL SP200 To w końcu potrzebujesz wzmacniacz słuchawkowy czy DAC/wzmacniacz ? SMSL to tylko wzmacniacz ,nie ma w sobie kości DAC. Przy takich słuchawkach jakie posiadasz jednak polecam zakup urządzenie typu DAC/wzmacniacz słuchawkowy.No chyba, że zostawisz AIM SC jako źródło. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 1 godzinę temu, adivxv napisał: DAC/wzmacniacz słuchawkowy Co byś polecił ? SC808 będzie wywalone Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Zależy czy do grania albo słuchania. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 (edytowane) 10 minut temu, adivxv napisał: Zależy czy do grania albo słuchania Do grania.Pozycjonowanie najważniejsze Ogólnie słuchawki kupiłem do słuchania muzyki ale z racji tego że słuchawki do grania pogryzł mi pies,to obecnie gram w tych No chyba że jest coś w miarę uniwersalnego to też spoko Edytowane 11 Lutego 2021 przez Szy3ki Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 To celuj już w podany Aune X1S Pro.Co prawda mało jest gier, które wykorzysta pełni potencjał tego wzmacniacza. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Dziękuję Ogólnie jestem w szoku bo nigdy bym się nie spodziewał że te HD660s będą nadawać się do gier,a sprawują się świetnie Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Tak samo jest z odpowiednimi wzmacniaczami słuchawkowymi. Radzą sobie lepiej jak np. układy Creativa w podobnych kwotach .Jednak marketing i ogłupienie robi swoje. Popularność zestawów dla graczy nie maleje ale tez poniekąd wina wszędzie pojawiających sponsorowanych recenzji ,na portalach niezwiązanych z audio. Na tym Aune będziesz mieć trochę lepsza scenę dźwiękową i nieco lepszą przestrzeń. Poprawi się również dynamika. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Czemu nie zauważyłem, że ten SMSL nie ma DACa to ja nie wiem. W ogóle sam o nim zacząłem myśleć właśnie jako zewnętrznym źródle Ogólnie rzecz biorąc jeśli SC808 ma być wywalony to SMSL odpada, choć z SC808 spokojnie można sygnał pociągnąć do wzmaka i też byłoby git. Tak naprawdę co byś nie wybrał z tej trójki Aune X1S Pro, Topping DX3 Pro, Topping L30 + E30 to będzie dobrze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 5 minut temu, adivxv napisał: Tak samo jest z odpowiednimi wzmacniaczami słuchawkowymi. Radzą sobie lepiej jak np. układy Creativa w podobnych kwotach .Jednak marketing i ogłupienie robi swoje. Popularność zestawów dla graczy nie maleje ale tez poniekąd wina wszędzie pojawiających sponsorowanych recenzji ,na portalach niezwiązanych z audio. Jest tak jak piszesz Słuchawki gamingowe,klawiatury gamingowe,fotele gamingowe.Nic tylko czekać aż pojawi się ser żółty gamingowy :)Tak samo jak słuchawki 5.1/7.1 Ja się pytam jak ?Słuchawki to tylko stereo ... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Dźwięk w grach jest przecież zależny od samych gier. Jeśli gra jest dobrze zrobiona dźwiękowo to kupując fajne źródło, jak choćby te wskazane, efekt będzie po prostu lepszy przez lepszą jakość dźwięku. To całe mamienie dźwiękiem 5.1 czy 7.1 to marketing, ale to trafia do ludzi, bo to jest proste do wyobrażenia. Zamiast stereo obiecują jakieś niesamowite systemy przestrzenne, a słuchawki i tak mają 2 przetworniki Jeszcze rozumiem np. system Dolby Atmos dla słuchawek, ale to i tak jest przecież kolejny raz kwestia tego, że gra musi mieć to dobrze zaimplementowane i wystarczy pobrać rozszerzenie Dolby na Windowsa, żeby każde słuchawki to odtwarzały. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ja bym się zastanowił nad Topping DX3 Pro, słychać trochę większą przestrzeń niż w Aune. Faktycznie podwójny DAC w nim zamontowany coś jednak daje :). Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Rozbierałem jakieś dziwne słuchawki i miały po dwa głośniki. Tak jakby tył i przód... Nie pamiętam tylko co to było. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Słuchałem Razer Tiamat 7.1 i ogólnie za ten hajs to jest tragedia Nie widzę powodu, aby pakować wiele przetworników do słuchawek, to nie ma sensu ze względów akustycznych po prostu. W słuchawkach 2 przetworniki (po 1 na stronę) wystarczą do przekazania dźwięku dookólnego. Wiele osób do dziś źle postrzega "stereo" i jak słyszy, że słuchawki są stereo to sądzą, że przecież nie mogą być przestrzenne. Co innego dwie kolumny w kinie domowym, a co innego 5.1 czy 7.1 do takich potrzeb i tutaj jest różnica między stereo, a zestawami 5.1 czy 7.1. Tutaj po prostu sygnał ma więcej kanałów i tak są nagrywane filmy. Każde słuchawki oznaczone jako 5.1 lub 7.1 i tak przestrzenność mają "programową", bo nie da się tego uzyskać większą ilością przetworników w tak małej muszli, żeby to brzmiało dobrze i miało jakiś większy sens. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja do sennków do muzyki mam FiO K5 PRO i bardzo fajnie się sprawdza. Do grania też jest ok ale przez brak wejścia na mic wole sbx ae5 i px37x. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 FiiO K5 Pro to też bardzo fajny klocek no i daje wincyj prądu Od kiedy pobawiłem się klockiem z BT to wolałbym mieć te funkcjonalność. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Za mną chodzą teraz - Klipsch the fives Cytuj Link to post Share on other sites
DarkSideOfTheMoon 137 Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 12.02.2021 o 11:59, FeX napisał: Dźwięk w grach jest przecież zależny od samych gier. Jeśli gra jest dobrze zrobiona dźwiękowo to kupując fajne źródło, jak choćby te wskazane, efekt będzie po prostu lepszy przez lepszą jakość dźwięku. To całe mamienie dźwiękiem 5.1 czy 7.1 to marketing, ale to trafia do ludzi, bo to jest proste do wyobrażenia. Zamiast stereo obiecują jakieś niesamowite systemy przestrzenne, a słuchawki i tak mają 2 przetworniki Jeszcze rozumiem np. system Dolby Atmos dla słuchawek, ale to i tak jest przecież kolejny raz kwestia tego, że gra musi mieć to dobrze zaimplementowane i wystarczy pobrać rozszerzenie Dolby na Windowsa, żeby każde słuchawki to odtwarzały. Rekomenduję stronę 2-3 W dniu 11.02.2021 o 23:05, Szy3ki napisał: Do grania.Pozycjonowanie najważniejsze Ogólnie słuchawki kupiłem do słuchania muzyki ale z racji tego że słuchawki do grania pogryzł mi pies,to obecnie gram w tych No chyba że jest coś w miarę uniwersalnego to też spoko Nie znam powodu do wymiany AIMA na zew DAC. Aune jako entry-lvl powinień Ci pasować, lub Opampy do AIMA. Edytowane 21 Lutego 2021 przez DarkSideOfTheMoon Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 21 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 10 godzin temu, DarkSideOfTheMoon napisał: Nie znam powodu do wymiany AIMA na zew DAC. Aune jako entry-lvl powinień Ci pasować, lub Opampy do AIMA. Chce go wywalić ze względu na raczej brak miejsca w nowym PC Ale zobaczymy jak da radę to zmieścić to zostanie a jak nie to trzeba będzie kupić coś zewnętrznego P.S jakie opampy byś polecił ? W dniu 15.02.2021 o 10:37, FeX napisał: FiiO K5 Pro Jak myślisz sprawdzi się tak samo albo lepiej jak AIM SC808 ? Cena fajna Widziałem też że niektórzy mają słuchawki wysokiej klasy podłączone np.Do FOCUSRITE Scarlett ale nie wiem czy dlatego że dobrze się to sprawdza czy dlatego że mają mikrofony na XLR podłączone to i przy okazji podłączają tam słuchawki ... Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Za aima dostaniesz dobre pieniądze wiec może zmiana ma sens. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts