Skocz do zawartości

Laptop do gier, pracy biurowej [2000 - 2100 zł]

Recommended Posts

Witam, chcę kupić laptopa. Oto moje oczekiwania do zakupu, proszę o poradę

1) Kwota przeznaczona na zakup:  planuję przeznaczyć na ten cel: 2000 - 2100 zł, ewentualny maksymalny wydatek to 2500 zł

2) Laptop nowy/używany: nowy

3) Rozmiar matrycy: min. 15'

4) Główne zastosowanie: gry (byłbym mega usatysfakcjonowany gdyby GTA5 była na nim grywalna),  praca biurowa

5) Miejsce użytkowania: głównie w domu

6) Wymagania specjalne: -

7) System operacyjny: laptop z systemem bądź bez niego

Edytowane przez Lukasz10
przedwczesne wciśnięcie entera z wysłaniem wiadomosci
  • Lukasz10 zmienił tytuł na Laptop do gier, pracy biurowej [2000 - 2100 zł]

W tej kwocie to ciężko a wręcz niemożliwe żeby coś z dedykowanym gpu kupić, skup się ma czym z r5 3500u (vega7) lub r7 3700u (vega10) w 1366x768 w gta pograsz na niskich ustawieniach, ram koniecznie dual channel i najlepiej do pracy 16gb,

tu tylko przykładowa oferta:

HP 15s-eq0070nw 15,6" AMD Ryzen 7 3700U - 16GB RAM - 256GB Dysk - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

• Lubię to 1

Jeśli zamierzasz grać w starsze gry, to faktycznie, w tej kwocie ciężko, w tej samej cenie co ten HP jest ewentualnie Lenovo, który co prawda ma 8 GB RAM, ale dedykowaną kartę MX330. Wiadomo, że to nie jest mocna karta, ale w tej cenie myślę, że jest ok, no i gry typu GTA V już powinny dawać radę

https://www.x-kom.pl/p/584022-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-5-15-i5-1035g1-8gb-256-mx330.html

• Dzięki 1

Dziękuję za odpowiedź. Zdecydowałem się na poniższy model. W decyzji pomogła obniżka ceny o 450 zł

W dniu 6.02.2021 o 10:12, olo163 napisał:

W tej kwocie to ciężko a wręcz niemożliwe żeby coś z dedykowanym gpu kupić, skup się ma czym z r5 3500u (vega7) lub r7 3700u (vega10) w 1366x768 w gta pograsz na niskich ustawieniach, ram koniecznie dual channel i najlepiej do pracy 16gb,

tu tylko przykładowa oferta:

HP 15s-eq0070nw 15,6" AMD Ryzen 7 3700U - 16GB RAM - 256GB Dysk - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

• 2 tygodnie później...

laptop pracuje cicho, głośniejsza praca zdarza się raz na jakiś czas.

W laptopie, także podczas gry w GTA5 rozdzielczość jest ustawiona maksymalnie, czyli do 1920 x 1080

Temperatur nie mierzyłem. Są jakieś narzędzia w laptopie, które pozwolą na sprawdzenie temperatury?