ZeegK 0 Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Witam, mam problem posiadam internet radiowy które bardzo słabo działa teraz i ogólnie. Mój kumpel ma od tego samego dostawcy i działa mu cały czas dobrze. I po przejrzeniu kabla znalazłem takie złamanie i powiedzcie mi czy to może być tego problem a jak to spowodowało problem to jak to naprawić. A ten kabel będzie ciężko wymienić. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 To jest skrętka. Nie powinna być gięta pod takim kątem. Możesz ją wytestować lub podmienić całą długość i sprawdzić czy to coś zmieni. To jest takie działanie na oślep bo normalnie należałoby przeprowadzić diagnostykę krok po kroku w celu ustalenia problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Tatanek 0 Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Gdzieś wyżej jest uszkodzona otulina kabla, jest to celowe działanie dostawcy mające na celu niedopuszczenie do zalania deszczówką zasilacza/mieszkania. Sobie tędy wylatuje woda z kabla. To załamanie raczej nie ma wpływu na działanie internetu, nie raz nie pięć się tak robiło ... 1. zasysasz programik WinMTR, 2.uruchamiasz najlepiej jako administrator 3. wpisujesz IP np. 1.1.1.1 i patrzysz gdzie masz straty pakietów ... jeśli występują. Jeśli nie wiesz jak interpretować raport WinMTR to wklej go tutaj. Cytuj Link to post Share on other sites
ZeegK 0 Napisano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 31 minut temu, Tatanek napisał: Gdzieś wyżej jest uszkodzona otulina kabla, jest to celowe działanie dostawcy mające na celu niedopuszczenie do zalania deszczówką zasilacza/mieszkania. Sobie tędy wylatuje woda z kabla. To załamanie raczej nie ma wpływu na działanie internetu, nie raz nie pięć się tak robiło ... 1. zasysasz programik WinMTR, 2.uruchamiasz najlepiej jako administrator 3. wpisujesz IP np. 1.1.1.1 i patrzysz gdzie masz straty pakietów ... jeśli występują. Jeśli nie wiesz jak interpretować raport WinMTR to wklej go tutaj. Na razie nie mam dostępu do komputera raport dam w poniedziałek Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 To co widać na Twoim zdjęciu nie powinno mieć miejsca tym bardziej że na zewnętrznej otulinie widać krople wody. Ja bym to naprawił za pomocą hermetycznego łącznika:https://allegro.pl/oferta/lacznik-hermetyczny-ip67-rj45-gn-gn-kat-6a-ekran-8600169063 Potrzebna będzie oczywiście zaciskarka oraz wtyki RJ45 Przed operacją należy odłączyć zasilacz PoE od anteny. Jeżeli taką instalację (tak cudownie upiętą) zostawił u Ciebie instalator to dzwoń do nich niech poprawiają. 4 godziny temu, Tatanek napisał: Gdzieś wyżej jest uszkodzona otulina kabla, jest to celowe działanie dostawcy mające na celu niedopuszczenie do zalania deszczówką zasilacza/mieszkania. Sobie tędy wylatuje woda z kabla. To załamanie raczej nie ma wpływu na działanie internetu, nie raz nie pięć się tak robiło ... 1. zasysasz programik WinMTR, 2.uruchamiasz najlepiej jako administrator 3. wpisujesz IP np. 1.1.1.1 i patrzysz gdzie masz straty pakietów ... jeśli występują. Jeśli nie wiesz jak interpretować raport WinMTR to wklej go tutaj. No nie, takie coś nie powinno mieć miejsca ! Kabel od początku do końca ma być szczelny ! Jeżeli w jakikolwiek sposób do kabla dostaje się woda oznacza to rozszczelnienie instalacji które powinno być natychmiast usunięte. Kabel bez zewnętrznej otuliny a w tym przypadku z przerwanym ekranem nie spełnia kategorii. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts