rawyolks 0 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Witam. Nie korzystam z szablonu, bo w moim przypadku odpowiedzi by były raczej mało pomocne. Szukam dużej myszki, ergonomicznej, praworęcznej, tak żeby ręka była w lekkiej rotacji wewnętrznej (czyli naturalnie). Preferowana bezprzewodowa, ale nie musi być. Wygodna pod dużą rękę Ergonomiczna praworęczna Sensor, ciężarki, przyciski, makra, absolutnie mnie to nie interesuje - zastosowanie domowo/biurowe Nie ustalam budżetu, bo nie wiem ile takie myszki kosztują. Tak wydaje mi się 200zł? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14068 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Ja mogę Ci polecić z własnego doświadczenia myszkę Trust Verto, ergonomiczną, wygodną myszkę https://www.x-kom.pl/p/585262-myszka-bezprzewodowa-trust-verto-ergonomic.html Mam ją w wersji przewodowej co prawda, ale poza tym obie myszki niczym się nie różnią. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rawyolks 0 Napisano 12 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 W dniu 10.01.2021 o 13:52, BlackCoffe napisał: Ja mogę Ci polecić z własnego doświadczenia myszkę Trust Verto, ergonomiczną, wygodną myszkę https://www.x-kom.pl/p/585262-myszka-bezprzewodowa-trust-verto-ergonomic.html Mam ją w wersji przewodowej co prawda, ale poza tym obie myszki niczym się nie różnią. Kurde, po przesiadce z G305 to czuć różnicę w dokładności sensora. Ale nie szkodzi i tak nie gram w strzelaniny, ani nawet w RTS-y. Jedyne co to szkoda mi porządnej podkładki SS QcK, bo mam w rozmiarze S, a ta myszka nawet na maksymalnym mnożniku 20, od lewej do prawej pulpitu, nie mieści się na podkładce ;] Muszę przyznać, że jest bardzo wygodna. Tylko nie wiem do jakiego gripu jest zaprojektowana? Fullpalm (środkowy na rolce)? Palm (środkowy prawy/rolka)? Nie mogę się przyzwyczaić, że rolka klika tylko w jednym kierunku, ale za takie pieniądze nie ma co wymagać cudów. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14068 Napisano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Ja korzystałam z palm, ale ja mam mniejszą dłoń. Jakoś tak naturalnie mi się dlon układa. Wiesz, są i dużo droższe myszki ergonomiczne jak np MS, ale na początek warto się zapoznać z nieco tańszą by zobaczyć czy tego typu kształt będzie Ci odpowiadał. Mnie bardzo odpowiada i jej sensor nie jest wcale zły Do drugiego lapka kupiłam zasilaną z akumulatorka myszkę Natec Crake i o ile kształt ma ergonomiczny i wygodny o tyle sensor dużo gorszy, gubi się kursor to jeszcze akumulator starcza na ok 2.5h pracy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts